preskoči na sadržaj

Osnovna škola Borovje Zagreb

Opereta - 12.5.2016.

Objavljujemo snimku cijele priredbe - operete.

 


Integrirana nastava - radionice 11.5.2016.

Vrtlarska radionica u četvrtim razredima

 

 

Radionica u četvrtim razredima - susret s Tomislavom Baranom

 

 

Glazbena radionica u prvim razredima

 


Predstava za učenike "Ti i ja znanstvenika dva"


Olimpijada za učenike RN - 10.5.2016.


Kako smo obilježili proslavu 10. godišnjice škole

Deseti rođendan naše škole

 

Ove godine naša škola obilježava deset godina rada. Ovu „okruglu“ obljetnicu željeli smo proslaviti malo drugačije;  različitim aktivnostima tijekom tri dana.

Započeli smo u utorak, 10. svibnja, Olimpijadom u Borovju u organizaciji  prof. Violete Bakić. Sportska natjecanja učenika su se trebala održati u školskoj dvorani i na igralištu.  Uporna kiša nas je omela, ali ne i spriječila! Naime, sportske aktivnosti s igrališta  zamijenjene su aktivnostima prilagođenim zatvorenom prostoru i preseljene u hol škole.

Rezultat utakmice  sport – kiša je  1:0.

Srijeda, 11. svibnja je  bila vrlo bogata i prije i poslije podne. Započela je nizom raznovrsnih radionica za učenike. Na njima su se mogli baviti aktivnostima vezanima uz ekologiju, zdravo kuhanje, medije, glazbu kroz povijest, ali i matematičkim igrama. U  dvorani je gostovalo Kazališta KNAP s predstavom „Ti i ja – znanstvenika dva“, a u školskoj knjižnici književnik Tomislav Baran. Poslije podne je bila upriličena mala priredba na kojoj je ravnateljica mr. Branka Štefok-Bojadžija predstavila novi slogan škole, urednica školskog lista prof. Silvana Forjan je prezentirala  njegov novi broj, a voditeljice međunarodnih projekata prof. Romana Šimunić Cvrtila i  uč. Željka Zagorac prikazale film o aktivnostima vezanima uz njih tijekom osam godina. Tu priliku je ravnateljica iskoristila da uruči priznanja i nagrade učenicima koji su se istaknuli na natjecanjima tijekom školske godine te učenicima generacije. Uručeno je i priznanje za najtolerantniji razred (8.b). Nakon toga ravnateljica je pozvala nazočne da pogledaju izložbu koju je povodom desetogodišnjice škole postavila prof. Marija Barlek.

Četvrtak, 12.svibnja je bio završni dan proslave i stoga okrunjen – operetom. Za glazbeni dio je bio zadužen prof. Tihomir Hojsak, a libreto su napisali učenici uz pomoć prof. Lade Ledić. Kako bi opereta bila raskošna, pobrinuli su učitelji i stručni suradnici u ulozi redatelja, kostimografa, scenografa…

Naslov operete je „Razmemo se, ča ne?“, a tema je bogatstvo i raznolikost hrvatskih narječja i glazbe.

Time smo još jednom naglasili vrijednosti koje slijedimo, a koje su iskazane i našim novim motom „Jednaki smo koliko i različiti“.

 


HRT o nama

Hrvatska radio-televizija snimila je 9.5.prilog o prvoj školskoj opereti u Hrvatskoj. Prilog je emitiran u emisiji "Dobro jutro, Hrvatska" 12.svibnja i najavio je proslavu 10-godišnjice naše škole.

http://magazin.hrt.hr/334694/razmemo-se-ca-ne-prva-skolska-opereta


Obavijest za učenike i roditelje


Natječaj za LOGOTIP škole

Pozivamo sve učenike naše škole da se odazovu na natječaj za LOGOTIP škole:

natječaj za LOGO škole i natječaj za SLOGAN škole.


Logo škole (grafički znak ili simbol koji će označavati našu školu) treba sadržavati motiv bora (sliku, crtež) i tekst OŠ Borovje, Zagreb. Logo škole možete nacrtati/naslikati ili ga izraditi u digitalnom obliku u nekom od programa za crtanje/bojanje.


Dosadašnji logo i slogan škole      

ZNANJE I MLADOST ZA BOROVJE SU RADOST


Slogan ili moto škole (fraza, kratki skup riječi) treba sadržavati 3-8 riječi koje će na najoriginalniji način opisati ono po čemu je naša škola prepoznatljiva (internacionalnost, europski projekti)


Natječaj je otvoren do 30.travnja 2016., a proglašenje pobjedničkog loga i slogana bit će 11.svibnja 2016.tijekom obilježavanja Dana škole.

Detaljno o natječajima pročitajte u Uvjetima natječaja koji se nalaze u prilogu.


Najava događanja

S velikim ponosom najavljujemo obilježavanje 10 godina postojanja Osnovne škole Borovje.

Na ovoj stranici objavljivat ćemo sve aktivnosti i događanja vezana uz rođendan naše škole.

Pratite nas!


 

 

 

 

 

 

 

 

   

 

CMS za škole logo
Osnovna škola Borovje Zagreb / Davora Zbiljskog 7, HR-10000 Zagreb / os-borovje-zg.skole.hr / ured@os-borovje-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju