preskoči na sadržaj

Osnovna škola Borovje Zagreb

vijesti

Eko - književni susret

Autor: Ana Domović, 16. 1. 2020. 20:48

U utorak, 18.02.2020. od 09.30 do 10.15 sati 2. A i B razredi naše škole su u posjetu Gradskoj knjižnici Ivane Brlić Mažuranić u Folnegovićevom naselju, Laurenčićeva 8 gdje će prisustvovati eko - književnom susretu s Power point prezentacijom i eko - radionici prema slikovnici Pčelice prijateljice u medenom kraljevstvu koju je napisala profesorica i diplomirana knjižničarka Dubravka Volenec. Autorica u toj slikovnici, kao i u nizu ostalih slikovnica, obrađuje pčele, proizvodnju meda i ostalih pčelarskih proizvoda, rad pčelara, ponašanje pčela, utjecaje meda na zdravlje čovjeka i slično. Kroz zanimljivu priču s puno slika i duhovitih detalja učenici će se upoznati i s postupkom izrade meda i ostalih pčelinjih proizvoda u ekološki čistom okolišu. Na kraju, učenici će tom prilikom i sami kušati med hrvatskih pčelara.

Uz to, svaki učenik treba donijeti svojoj učiteljici 10,00 Kn za navedenu slikovnicu koju će dobiti na tom eko-književnom susretu i eko-radionici. U svakoj slikovnici koju učenik kupi bit će fiskalni račun na iznos od 10,00 Kn.

Učenici ne trebaju sa sobom nositi nikakav pribor (bilježnice, olovke...). Torbe s udžbenicima, priborom... ostaju u školi.

Iz škole 2. A i B razredi kreću sa svojim učiteljicama Lidijom Gradečki i Biserkom Šimunić te pratnjom, profesoricom Anom Domović, prema Gradskoj knjižnici u 09.00 h, a vraćaju se oko 10.40 h.

Organizatorica posjeta Gradskoj knjižnici je školska bibliotekarka, profesorica Ana Domović.

 [više]

Lutkarska predstava

Autor: Ana Domović, 26. 9. 2019. 20:21

U utorak, 15.10.2019. godine u našoj školskoj knjižnici održat će se književni susret s lutkarskom predstavom književnice Jadranke Čunčić Bandov od 08.55 – 09.40 sati za sve učenike 2. A i B razreda naše škole te od 09.50 – 10.35 h za sve učenike 1. A i B razreda naše škole. Obavezno je prisustvovanje i učenika knjižničarske, novinarske i dramske grupe.

Prisustvovanje književnom susretu s lutkarskom predstavom je OBAVEZNO za sve učenike 1. i 2. A i B razreda naše škole kao i učenika knjižničarske, novinarske i dramske grupe.

Svaki od učenika 1. A i B razreda te 2. A i B razreda treba platiti 15,00 Kn za ulaznicu za lutkarsku predstavu svojim učiteljicama – razrednicama.

Pozivam sve profesorice, profesore i učiteljice koji žele, da prisustvuju književnom susretu i lutkarskoj predstavi, a posebno razrednice 1.-ih i 2.-ih razreda kao i sve profesorice i profesora hrvatskog jezika.

Organizatorica ovog književnog susreta s lutkarskom predstavom je školska bibliotekarka, profesorica Ana Domović. Tim događajem obilježavamo Mjesec hrvatske knjige 2019. u okviru projekta Nacionalne strategije poticanja čitanja 2017.-2022.

 

 [više]

POVRAT UDŽBENIKA NA KRAJU ŠKOLSKE GODINE 2018./2019.

Autor: Ana Domović, 12. 6. 2019. 20:05

Obavještavamo sve učenike (od 1. do 8. r. OŠ) kao i njihove roditelje da se zadnji nastavni dan škole, petak, 14.06.2019., vraćaju rabljeni, besplatni udžbenici.

S tim u svezi, potrebno je da zadnjeg dana nastave učenici donesu UDŽBENIKE IZ SVIH PREDMETA kao i CD-e uz udžbenike koji ih imaju. Ne vraćaju se radne bilježnice, radni udžbenici... i slično – dakle svi materijali u koje se nešto pisalo, crtalo, rješavalo zadatke i sl. se ne vraćaju. Geografske atlase vraćaju samo 8. razredi (ukoliko su Atlasi dobiveni preko Gradskog ureda, a ako su kupljeni od strane roditelja onda se NE vraćaju).

 [više]

Povrat knjiga u knjižnicu

Autor: Ana Domović, 27. 5. 2019. 13:00

Obavještavam sve učenike naše škole, zaposlenike i roditelje učenika da se sve knjige (lektira i stručne knjige) vraćaju u školsku knjižnicu s datumom petak, 31.05.2019.

Preko ljetnih praznika nema posudbe knjiga iz školske knjižnice (zakonska obveza) te zbog obavljanja stručnih bibliotekarskih poslova.

Što se tiče plastificiranih, ružičastih, članskih iskaznica za posudbu knjiga iz školske knjižnice, njih učenici zadržavaju kod sebe i koriste ih od 1. do 8. razreda. U slučaju gubitka iskaznice, svaki duplikat se naplaćuje 5 Kn.

Vaša knjižničarka želi svima ugodne ljetne praznike!

 [više]

Književni susret s Davorkom Premec Semenić

Autor: Željka Zagorac, 26. 3. 2019. 22:25

U petak, 12.04.2019. od 10.00 do 10.45 sati 2. A i B razredi naše škole su u posjetu Gradskoj knjižnici Ivane Brlić Mažuranić u Folnegovićevom naselju, Laurenčićeva 8 gdje će prisustvovati književnom susretu Davorke Premec Semenić, diplomirane bibliotekarke koja će tom prilikom predstaviti svoju slikovnicu Vera među knjigama.

Učenici ne trebaju sa sobom nositi nikakav pribor (bilježnice, olovke...). Torbe s udžbenicima, priborom... ostaju u školi.

Iz škole 2. A i B razredi kreću sa svojim učiteljicama Katicom Ključević i Javorkom Fredotović te pratnjom, profesoricom Anom Domović, prema Gradskoj knjižnici u 09.30 h, a vraćaju se oko 11.15 h.

Organizatorica posjeta Gradskoj knjižnici je školska bibliotekarka, profesorica Ana Domović.

 [više]

Arhiva naših vijesti   
 



CMS za škole logo
Osnovna škola Borovje Zagreb / Davora Zbiljskog 7, HR-10000 Zagreb / os-borovje-zg.skole.hr / ured@os-borovje-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju