preskoči na sadržaj

Osnovna škola Borovje Zagreb

Najava događanja u listopadu

Autor: Željka Zagorac, 9. 10. 2018.

Što nas očekuje u listopadu? Provjerite u privitku!

Dragi učenici,

aktivan mjesec rujan je za nama, a ispred nas ponovno je mjesec pun brojnih događanja ‒ listopad.

U četvrtak, 11. listopada učenicima razredne nastave Udruga za poticanje tjelesne aktivnosti predstavit će projekt „Odaberi sport – Judo školica“. Učenicima će uz zabavu i veselje biti ispričana priča o nastanku sporta judoNježan put. Prigodni program u školskoj sportskoj dvorani uz poznate hrvatske džudaše vodit će poznati televizijski voditelj Frano Ridjan. Učenici prvih i drugih razreda dobit će na poklon i slikovnice Olimpijske priče.

Od 6. do 21. listopada na nastavi informatike i na izvannastavnim aktivnostima obilježit ćemo šesti po redu Europski tjedan programiranja.

Učenici četvrtih razreda sa svojim učiteljicama Željkom Zagorac i Luanom Žegarac programirat će u Scratch-u vlastite interaktivne priče, igre i animacije, a učiteljica Silvana Pešut Vitasović sa svojim će učenicima programirati u MicroPhytonu s BBC micro:bitovima.

U školi već tradicionalno obilježavamo i Dan kruha – Dan zahvalnosti za plodove zemlje. Ove godine obilježit ćemo ga 16. listopada prigodnom izložbom u holu škole. Izložbom kruha i krušnih proizvoda, različitog sjemenja i ostalih jesenskih plodova podižemo svijest o potrebi očuvanja biološke raznolikosti Hrvatske, o ekološkoj poljoprivredi i zdravoj prehrani.

Prošle smo se školske godine odlično zabavili obilježavajući Dan kravate. Ove godine Dan kravate obilježit ćemo brojnim aktivnostima u četvrtak, 18. listopada. U holu škole moći ćete pogledati PP prezentaciju o povijesti kravate, riješiti kviz, naučiti vezati kravatu te napraviti vlastitu od papira. Pozivam vas da taj dan u školu dođete s kravatama, leptir-mašnama, maramama i u našem kutku za fotografiranje napravite trajnu uspomenu sa svojim prijateljima.

U petak, 19. listopada školu će posjetiti petnaest volontera koji će u sklopu međunarodne volonterske akcije „72 sata bez kompromisa“ urediti i novom bojom osvježiti učionice razredne nastave.

U sklopu obilježavanja Dana štednje i projekta financijske pismenosti u školi će se za učenike drugih razreda, odnosno petih i šestih, održati radionice na temu Djeca i štednja i Ti odlučuješ!. Radionice organizira Privredna banka Zagreb d.d.

Od 12. listopada učenici 8.b razreda i učiteljica Tanja Bogdanić započinju ciklus od pet dvosatnih radionica u sklopu Erasmus+ projekta HandinHand.

Mjesec listopad idealan je mjesec i za izvanučioničku nastavu. Neki će učenici šetati naseljem, neki će posjetiti seosko imanje u okolici Zagreba. Planirane su posjete Bjelovaru, Velikom Grđevcu, Karlovcu, Slavonskom Brodu…

Događanja je mnogo pa vjerujem kako će svatko od vas pronaći neku zanimljivu aktivnost za sebe, uživati i naučiti nešto novo i primjenjivo.

Ravnateljica


Priloženi dokumenti:
listopad,_2018.doc (31.00 KB)


 

 

 

Himna naše škole

 

Naša škola - LipDubVideo

 

Mi smo OŠ Borovje

 

Korisni linkovi
 > MZOS
 > CArnet.hr 

 

 

 

 

 

 

 

 

   

 

CMS za škole logo
Osnovna škola Borovje Zagreb / Davora Zbiljskog 7, HR-10000 Zagreb / os-borovje-zg.skole.hr / ured@os-borovje-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju