Datum objave: 7. listopada 2024.
Kategorija: Aktualno | Erasmus+

Prvi dan posjeta učenika iz Njemačke našoj školi

U našoj školi danas je bio poseban dan, jer smo s radošću dočekali učenike iz Njemačke koji su došli u posjet. Priredba dobrodošlice bila je organizirana s puno truda i entuzijazma, a atmosfera je bila ispunjena veseljem i uzbuđenjem.

Na početku priredbe, tamburaški orkestar uz vodstvo prof. Tihomira Hojsaka izveo je Odu radosti. Melodije su se širile dvoranom, stvarajući osjećaj zajedništva i radosti među svim prisutnima. Profesor Hojsak je predstavio naš nacionalni instrument tamburu.

Uzvanicima su se obratile koordinatorica projekta Željka Zagorac i ravnateljica škole Branka Štefok Bojadžija. Koordinatorica projekta je uz srdačnu dobrodošlicu podijelila nekoliko riječi o ciljevima posjeta i o tome kako će se učenici imati priliku upoznati s našom kulturom i obrazovnim sustavom. Ravnateljica je izrazila dobrodošlicu učenicima iz Njemačke, istaknuvši važnost međunarodne suradnje i razmjene iskustava.

Učenici drugih razreda izveli su himnu škole, stvarajući tako svečanu atmosferu. Njihovi glasovi ispunili su školsku dvoranu i oduševili sve prisutne.

Nakon himne, učenici četvrtog razreda su se predstavili s prekrasnim nastupom, otpjevavši i otplesavši popularnu pjesmu “Rim tim tagi dim”. Njihova energija i talent ostavili su snažan dojam na sve, a aplauz nije izostao.

Na kraju priredbe riječima zahvale na toploj dobrodošlici i gostoprimstvu obratili su nam se učitelji Maria Schmidt i Kyrill Kobsar.

Dio atmosfere pogledajte u video uratcima.

Ovaj prvi dan posjeta bio je pun uzbuđenja, a svi se veselimo nastavku suradnje i novih prijateljstava koja će se razviti tijekom ovog projekta.

Pročitajte još

Posjet Muzeju kravate

Posjet Muzeju kravate

listopada 2024. posjetili smo Muzej kravate u Zagrebu. Tamo smo naučili puno o povijesti kravate.Vidjeli smo kako su kravate izgledale u prošlosti. Imali smo priliku naučiti vezati kravatu i ući ubeskonačni tunel kravata. Na kraju smo pogledali kratak film o tome kako...

OSMAŠI U VUKOVARU

OSMAŠI U VUKOVARU

Početkom listopada 2024. godine zajedno sa svojim prijateljima i našim razrednicama te profesorom izpovijesti posjetio sam Vukovar. Čim smo stigli, otišli smo u obilazak dvaju gradskih muzeja. Jedan muzejprikazuje sve o gradu Vukovaru, a drugi o vučedolskoj kulturi....

Skip to content