Datum objave: 7. listopada 2024.
Kategorija: Aktualno | Erasmus+

Erasmus aktivnosti: Povezivanje kultura kroz kreativnost

U ponedjeljak, nakon uzbudljive priredbe uslijedile su prve Erasmus aktivnosti.

Prvi dio bio je posvećen razgledavanju naše škole. Učenici i učitelji imali su priliku istražiti učionice, sportsku dvoranu i ostale prostorije. Tijekom razgledavanja razmijenili su iskustva i informacije o obrazovnim sustavima u svojim zemljama. Naši gosti su pripremili prezentaciju o svojoj školi te smo saznali i jednu zanimljivost – poznati dizajner Karl Lagerfelt bio je učenik njihove škole.

Nakon razgledavanja uslijedila je prva radionica pod nazivom “Paint and Snack”. Ova radionica bila je zamišljena kao opuštajuća aktivnost koja je omogućila učenicima da se kreativno izraze. U opuštenoj atmosferi, učenici su slikali i razgovarali o svojim radovima dok su uživali u laganim zalogajima koje su pripremili kuhari.

U poslijepodnevnim satima učenici i učitelji sudjelovali su u aktivnostima obilaska centra Zagreba, što je uključivalo sudjelovanje u inovativnoj “Zagreb Time Travel” aktivnosti. To je bila je prilika za učesnike da istraže bogatu povijest i kulturu našeg glavnog grada na zanimljiv način koristeći tablete tražeći u manjim skupinama zadane lokacije.

Jedna od najzanimljivijih točaka našeg obilaska bila je posjeta “Muzeju zaboravljenih priča”. Ovaj jedinstveni muzej nudi uvid u povijest koja često ostaje neprimijećena – priče i sjećanja koja su se kroz vrijeme izgubila ili zaboravila. Učenici su imali priliku sudjelovati u interaktivnim izložbama, gdje su mogli čuti fascinantne priče o Zagrebu i njegovim stanovnicima. Svaka izložba bila je prožeta emocijama i lekcijama iz prošlosti, ostavljajući dubok dojam na sve posjetitelje.

Ovaj dan bio je savršena kombinacija zabave i učenja, gdje su učenici ne samo usvojili nova saznanja o Zagrebu, već su i razvijali svoje socijalne vještine kroz interakciju s drugima.

Pročitajte još

Posjet Muzeju kravate

Posjet Muzeju kravate

listopada 2024. posjetili smo Muzej kravate u Zagrebu. Tamo smo naučili puno o povijesti kravate.Vidjeli smo kako su kravate izgledale u prošlosti. Imali smo priliku naučiti vezati kravatu i ući ubeskonačni tunel kravata. Na kraju smo pogledali kratak film o tome kako...

OSMAŠI U VUKOVARU

OSMAŠI U VUKOVARU

Početkom listopada 2024. godine zajedno sa svojim prijateljima i našim razrednicama te profesorom izpovijesti posjetio sam Vukovar. Čim smo stigli, otišli smo u obilazak dvaju gradskih muzeja. Jedan muzejprikazuje sve o gradu Vukovaru, a drugi o vučedolskoj kulturi....

Skip to content