Datum objave: 22. listopada 2024.

Dan kravata

Dana 18. listopada 2024. godine, Osnovna škola Borovje proslavila je Dan kravate na kreativan i edukativan način. Ovaj poseban dan potaknuo je učenike da odjenu kravate te se kroz brojne aktivnosti upoznaju s ovim simbolom stila i tradicije.

Na satovima Hrvatskog jezika, učenici su imali priliku naučiti o riječi “kravata”. Učiteljice su organizirale zanimljive vježbe u kojima su učenici tražili slovo “A” unutar riječi i provodili grafomotoričke aktivnosti crtanjem različitih stilova kravata. Ove vježbe, osim što su bile zabavne, pomogle su učenicima da razviju svoje pisane vještine i kreativnost.

Likovna kultura bila je još jedan važan dio Dana kravate. Učenici su se bavili istraživanjem kontrasta boja i neboja kroz svoj projekt “Portret s kravatom”. Učenici su fotografirali vlastite portrete u kravati te su nakon toga na crno-bijelim fotografijama osmišljavali uzorke za kravate u boji.

Dan kravate u OŠ Borovje bio je prilika za povezivanje tradicionalnih vrijednosti s nekim modernim pristupima obrazovanju. Kroz igru i kreativne aktivnosti, učenici su naučili ne samo o važnosti kravate u društvenom kontekstu, već i o izražavanju sebe i svoje kreativnosti kroz umjetnost. Ovaj dan ostao je urezan u sjećanje svih sudionika, a dio njihovih radova može se pogledati u galeriji. (Ž.Z.)

Pročitajte još

Nagrađeni likovni radovi

Nagrađeni likovni radovi

"DJEČJI AUTOPORTRET/PORTRET" – izložba likovnog natječaja U Centru za mlade Bunker i u organizaciji Galerije Prica, Pučko otvoreno učilište Samobor, s ponosom i ove godine predstavljamo izložbu koja je rezultat likovnog natječaja pod nazivom „Dječji...

Skip to content