preskoči na sadržaj

Osnovna škola Borovje Zagreb

Osmaši u Grazu

Dana 7.prosinca 2018. osmaši Osnovne škole Borovje u pratnji profesorica Tanje Bogdanić, Lade Ledić i profesora Ante Malekina posjetili su tvornicu čokolade Zotter u kojoj su mogli okusiti više od 200 vrsta čokolade, i advent u Grazu, drugom najvećem gradu Austrije. Stekli su znanje o Grazu, njegovoj povijesti, znamenitostima i naučili ponešto i o proizvodnji čokolade.

 


Petaši u Karlovcu

Učenici petih razreda su u petak, 19. 10. bili na terenskoj nastavi u Karlovcu. Razgledali su najstariji karlovački spomenik – stari grad Dubovac i vojni kompleks Turanj. Posjetili su i slatkovodni akvarij Aquatika koji je upravo proslavio svoj drugi rođendan. Ondje su prošetali kroz podvodni svijet te sudjelovali u zanimljivoj radionici.


Lovrakovim krajem

16.listopada 2018. učenici četvrtih razreda bili su na IUN "Lovrakovim krajem".

U Bjelovaru su posjetili  park na Trgu Eugena Kvaternika. Park u Bjelovaru je dobio nagradu za najljepši park na prostoru kontinentalne Hrvatske. U parku se nalazi oko 40 vrsta drveća i grmlja.
U Velikom Grđevcu su posjetili Osnovnu školu Mate Lovraka i Kulturni centar Mato Lovrak te se upoznali sa životom i djelom jednog od najznačajnijih dječjih pisaca. Prošetali su poučnom  "Stazom prijatelja prirode", a naučeno su provjerili u nagradnom kvizu "Tko zna više".
 

 

Posjet 6. A i 6. B „Invaziji giganata“ na Zagrebačkom velesajmu

U četvrtak 13. 9. 2018. u pratnji naših razrednica, profesorice iz njemačkoga jezika i ravnateljice išli smo na Velesajam na izložbu Lego kockica. Krenuli smo u 13:30 sati. Na izložbi je bilo predstavljeno jako puno maketa i modela od Lego kockica. Tamo su bili izloženi raznorazni superheroji iz crtića, brod Titanic, likovi i svemirski brod iz Star Warsa, dijelovi tijela i ostalo. Od tih likova od „legića“ većini se najviše svidio brod Titanic jer je bio najveći i bio je jako lijep s puno detalja. Neki su modeli bili i pokretni. Kada smo sve razgledali, otišli smo u dio gdje smo se mogli igrati „legićima“ i graditi što smo god htjeli. Svima se svidio taj dio izložbe, a osobito nas je zabavilo sastavljanje lika naše razrednice. Na izložbi je bio jedan šank na kojem se moglo kupiti nešto za piće i jelo. Fotografirali smo se kod ploče gdje se moglo slagati „legiće“. Na tom smo zidu napisali „OŠ BOROVJE 6.a i 6.b“. Na izlazu s izložbe svratili smo u suvenirnicu u kojoj su se prodavali razni Lego paketi velikih građevina, mitskih bića, životinja... Nakon toga kratko smo čekali autobus, a kad je došao, svi smo ušli, sjeli na svoja mjesta i vozili se do škole. Došli smo pred školu oko 16 sati. Nakon tog posjeta svi smo se složili da nam je bilo odlično.

 

                                                 Zvjezdana Biliškov i Helena Lučev, 6.a


Posjet Vatrogasnoj postaji Žitnjak

Učenici 2.a i 2.b su u petak, 14.9.2018. u pratnji učiteljice Javorke, Lucije i teacher Zrinke, posjetili Vatrogasnu postaju Žitnjak.

Razgledali su vatrogasna vozila te upoznali vatrogasca u punoj opremi. Učenici su isprobali polijevanje vodom iz tlačne cijevi i vartogasnu kacigu. Naučili su nove stvari o vratrogascima i pritom se dobro zabavili.


Posjet Minimundusu

Dana 5. lipnja 2018. profesori Tanja Bogdanić, Violeta Bakić, Ante Malekin i učenici sedmih razreda OŠ Borovje posjetili su Klagenfurt, grad na jezeru Wörtherseeu u Austriji.
Prekrasno iskustvo, kao i znanje, stekli su tijekom šetnje i razgledavanja Klagenfurta i Minimundusa, parka minijaturnih znamenitih građevina iz cijeloga svijeta.


Šestaši u srednjoj Dalmaciji

4. i 5. lipnja 2018.
Učiti i putovati!
Nakon  dva prekrasna dana provedena u društvu svojih prijatelja i vršnjaka učenici 6. razreda su se vratili zadovoljni i veseli.
Na putovanju su stekli puno zanimljivih iskustava npr. kako pretvoriti energiju vode i vjetra u neki koristan rad ili električnu energiju. Posjetili su 1. Hidroelektranu u Europi HE "Jaruga" na rijeci Krki i otkrili ljepote NP Krka.
Grad Šibenik ih je posebno oduševio parkovima i renesansnom arhitekturom Jurja Dalmatinca iz kraja 15. st i početka 16. stoljeća.
Otok Prvić i Memorijalni centar Fausta Vrančića su bili našim učenicima veliko i nezaboravno iskustvo...Veliki opus modela iz knjige "Machinae Novae" i "Homo Volansa" bio im je vrlo zanimljiv...
Osim učenja nije nedostajalo zabave i plesa...

Silvana Pešut Vitasović, prof.


Prvašići u ZOO vrtu

Učenici  1.a i 1.b razreda u ponedjeljak 28. svibnja su u pratnji svojih razrednica i učiteljice Vesne Stojanovski, prijepodne proveli u Zoološkome vrtu u Zagrebu. Uz razgled Zoološkoga vrta te upoznavanje sa životinjama – stanovnicima vrta, njihovim staništima, načinom prehrane… učenici su imali i brojna pitanja vezana uz životinje. Nakon razgleda pojeli smo sendviče,sladolede i popili sokiće, a lijepo sunčano vrijeme prije polaska autobusa i povratka iskoristili smo za igru u obližnjem parku.


Drugašići u prometu

Učenici 2.a i 2.b razreda u pratnji svojih učiteljica upoznali su se s prometom u Zagrebu i izvan njega. Posjetili su Zračnu luku dr. Franjo Tuđman, Željeznički kolodvor Velika Gorica , Željeznički kolodvor Zagreb i Autobusni kolodvor Zagreb. Upoznali su vrste prometa, vrste prometala te uočili važnost sigurnosti u prometu. Posebno im se dojmila vožnja vlakom od Velike Gorice do Zagreba. Zadovoljni i ispunjeni dojmovima vratili su se u svoju školu.​


Sedmaši u Ljubljani
Terenska nastava 7.a i 7.b u Ljubljanu s razrednicima Antom Malekinom i Tanjom Bogdanić uz pratnju profesorice Lade Ledić i vodiča održana je 4.svibnja 2018. Sedmaši su obišli grad i posjetili Franjevačku katedralu, Prešernov trg... Zatim je uslijedio obilazak kuće eksperimenata. Nakon zanimljivog predavanja učenici su mogli sami izvesti neke pokuse uz pomoć uputa.

Trećaši u Tehničkom muzeju i u Maksimiru

Učenici trećih razreda 3.svibnja 2018. sudjelovali su u eduktivnom predavanju u planetariju u Tehničkom muzeju te su obišli stalni postav muzeja (promet, vatrogastvo i rudnik). To je jedna od aktivnosti koje su proveli u projektnom tjednu na temu "Sunce".

Po završetku obilaska muzeja uputili su se u Maksimir. Učenici su sudjelovali u edukativnoj radionici "Potraga za blagom" tijekom koje su ponovili i uvježbali sadržaje vezane uz snalaženje u prirodi pomoću kompasa, mahovine i godova. Učenici su ujedno naučili izraditi vodeni kompas i snalaziti se na sunčanom satu.


O Meštroviću i povijesti grada Zagreba

Učenici trećih razreda 12.travnja 2018. bili su na IUN u Meštrovićevom atelieru, gdje su naučili ponešto o životu i djelima našeg najvećeg kipara i sudjelovali na likovnoj radionici.

U drugom dijelu IUN u programu Gornjogradske priče tijekom obilaska Gornjeg grada susreli su neke povijesne osobe o kojima su učili na satovima PID. Svakako najzanimljiviji je bio susret s ugarskim kraljem Belom IV. podno kule Lotršćak.


Trećaši u Školskom i Etnografskom muzeju

13.veljače treći razredi su posjetili Školski i Etnografski muzej. Uz razgled stalnog postava muzeja sudjelovali su na dvije radionice - "Matematika nekad" na kojoj su zadatke pisali guščim perom i tintom te na radionici izrade tradicionalne pokladne maske.


Prvašići u Etnografskom muzeju

13.2.2018. Učenici prvih razreda posjetili su Etnografski muzej na pokladni utorak te tom prigodom sudjelovali u radionici maski - ZVONČARA. Učenici su uživali i u razgledavanju postava muzeja.


Kako nastaju knjige i časopisi

Učenici trećih razreda su 28.11.2017.  posjetili Školsku knjigu i Grafički zavod Hrvatske.

U Školskoj knjizi su tijekom razgovara s urednicom Školske knjige Dijanom Topljak upoznali s procesom nastanka časopisa.

U Grafičkom zavodu Hrvatske su imali priliku razgledati strojeve i slušati zanimljivosti o tome kako se tiskaju knjige i časopisi,  izrađuju posteri, testovi i još mnogo toga. Nakon razgledavanja Grafičkog zavoda Hrvatske, uputili su se u skladište Školske knjige. U skladištu su vidjeli mnogo knjiga, časopisa, ispita znanja i ostalih zanimljivih proizvoda Školske knjige. 


Drugašići u posjetu HRT

Učenici 2.-ih razreda,  u pratnji  učiteljica Biserke Breznik, Neli Hrup i profesorice Ane Domović,  27.11. 2017.  posjetili su HRT u sklopu medijske kulture ( televizija, snimanje radijskih i televizijskih emisija, TV program).

Voditeljica u obilasku HRT-a bila nam je gospođa Nada Chedid. Na početku nam je rekla nešto o povijesti HRT-a.  Saznali smo sve o samim počecima i načinu rada radija i televizije. Posjetili smo glavne studije i redakcije te smo se mogli uvjeriti u dinamičnost novinarskog posla.  U obilasku smo  čuli  mnogo općih informacija o povijesti i djelatnosti HRT-a, ali  i mnoge zanimljivosti o snimanju TV i radijskih  emisija. Obišli smo studije u kojima se snimaju TV-emisije i prostorije Hrvatskog radija. Posjet HRT-u je bio edukativan i zanimljiv.


Trećaši u Ogulinu

Učenici 3.a, b i c razreda posjetili su Ogulin i Ivaninu kuću bajki.Upoznali su rodni grad Ivane Brlić Mažuranić.

Vrijeme za igru proveli su uz Mrežnicu.


 

 

 

Himna naše škole

 

Naša škola - LipDubVideo

 

Mi smo OŠ Borovje

 

Korisni linkovi
Lista linkova je prazna

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   

 

CMS za škole logo
Osnovna škola Borovje Zagreb / Davora Zbiljskog 7, HR-10000 Zagreb / os-borovje-zg.skole.hr / ured@os-borovje-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju