preskoči na sadržaj

Osnovna škola Borovje Zagreb

Trećaši u Lovačkom muzeju

Učenici trećih razreda posjetili su Lovački muzej  20.12.2019. Vidjeli su izložbene primjerke životinja i putem filma se upoznali s ulogom lovaca: briga o životinjama, briga o prirodi i ekologiji u šumi.


Posjet 7. A i 7. B razreda Sjevernom Velebitu te Krasnom Polju

U ranu, maglovitu zoru, 29. listopada 2019., krenuli smo na jednodnevnu terensku nastavu. U prijepodnevnim satima strmom smo planinarskom stazom stigli do Glavne meteorološke postaje Zavižan te istoimenoga planinarskoga doma na nadmorskoj visini od 1594 metra. Nakon upoznavanja s karakteristikama i osebujnostima Nacionalnoga parka te planine Velebit uputili smo se u Krasno Polje gdje smo sudjelovali u kreativnim radionicama iz kojih smo učili o nastanku Velebita i njemu svojstvenih stijena. Potom smo posjetili Kuću Velebita, interaktivni muzej, gdje smo razgledali virtualni medvjeđi brlog, letjeli poput orlova, došli do novih znanja o biljnom i životinjskom svijetu te su upoznali osnove speleologije spuštajući se simuliranim oknom. Posebno nas je oduševio „buromat“, naprava koji simulira tri brzine vjetra. Raspjevani i praćeni kišom u večernjim smo se satima vratili smo u Zagreb.


Četvrtaši u Tehničkom muzeju

Učenici 4. a i 4. b razreda, u pratnji učiteljica Biserke Breznik, Neli Hrup i prof. Zrinke Krištić, 18.10.2019. posjetili su Tehnički muzej Nikola Tesla. Razgledali su stalnu zbirku prometnih sredstava, planetarij te rudnik. Zainteresirano su pratili izlaganje vodiča te ponovili nastavne sadržaje Prirode i društva na temu Promet i Uvjeti života.

 


Šestaši u Parku prirode Papuk

Učenici šestih razreda su 18. 10. posjetili PP Papuk. U šetnji predivnom Grofovom poučnom stazom vidjeli su Jankovačka jezera, špilju i grob grofa Jankovića, staklarsko groblje te 30 m visok slap Skakavac.


Sedmi A i B na Dan kravate u Hrvatskom saboru uz Kravat pukovniju

Dana 18. listopada 2019., na Dan kravate, posjetili smo Hrvatski sabor. Uz stručno vodstvo, crvenim smo tepihom došli do prostorije za sastanke s međunarodnim gostima. Potom smo se glavnim saborskim stubištem uspeli do galerije sabornice. Nakon obilaska Sabora obišli smo Gornji Grad, gdje nas se posebno dojmio stari zdenac. Preko Krvavog mosta i Dolca stigli smo do Katedrale Uznesenja Blažene Djevice Marije, koju smo razgledali. Točno u podne vratili smo se na Trg svetoga Marka te smo prisustvovali smjeni straže Počasne satnije Kravat pukovnije.


Lovrakovim krajem


      U petak, 18.listopada 2019. u  jutarnjim satima učenici 3. r. OŠ Borovje sa svojim učiteljicama Javorkom, Katicom i Anom krenuli su u posjet rodnom mjestu omiljenog pisca dječjih romana Mate Lovraka – Velikom Grđevcu.


U OŠ Mate Lovrak u Grđevcu, dočekala nas je ljubazna gospođa koja je pričala o životu  pisca, a sve to  u Lovrakovoj spomen sobi. Pogledali smo razne inserte iz  filmova „Vlak u snijegu“ i „ Družba Pere Kvržice“, te čuli zgode sa snimanja.

Autobusom smo se nekoliko minuta vozili do parka u kojem nam je ispričano o životu u prošlosti i koristi uporabnih predmeta izloženih u mlinu "Pere Kvržice". Tu su učenici imali priliku „peglati“ i prati rublje na „rifljači“.

Najviše ih je razveselila kompozicija vlaka sa originalnom lokomotivom iz filma po kojoj smo se svi penjali te istraživali unutrašnjost pomalo zaboravljenog vlaka, zamišljajući kako im je bilo u prohladnom vlaku, u debelom snijegu.

Nakon ukusnog ručka na etno imanju Na malenom bijegu, svi smo se radovali organiziranim igrama i druženju u prirodi. 

 


Posjet Veleposlanstvu SAD-a u Zagrebu

Dvadeset i dvoje učenika sedmih i osmih razreda naše škole posjetilo je u utorak, 28. 5. Veleposlanstvo SAD-a u Zagrebu.

Dočekao nas je organizator našeg posjeta, gospodin Mislav Sučec koji nas je nakon detaljne sigurnosne provjere uveo u zgradu Veleposlanstva te nam ispričao zanimljive informacije o samoj zgradi te veleposlaniku, W. Robertu Kohorstu.

Nakon uvodnog razgovora predstavila nam se zamjenica veleposlanika Victoria J. Taylor koja je odgovarala na brojna pitanja učenika o Veleposlanstvu, SAD-u te njenom doživljaju Hrvatske.

Razgovarali smo s iskusnim diplomatima te pripravnikom koji je u Hrvatskoj tek nekoliko mjeseci, a na naše oduševljenje, svi su nam govorili o tome kako im je u Hrvatskoj izuzetno lijepo te kako vole putovati i upoznavati našu zemlju i ljude.

Pri kraju našeg posjeta pridružili su nam se i pripadnici osiguranja – dva marinca koji su također podijelili svoja iskustva o Hrvatskoj, odgovarali na naša pitanja, a učenike je posebno razveselilo što su mogli isprobati njihovu borbenu opremu.


TN promet u gradu

Učenici drugih razreda OŠ Borovje su bili na terenskoj nastavi „Promet u gradu“ 7. svibnja 2019. u pratnji svojih razrednih učiteljica. U sklopu programa obišli su glavna prometna središta te upoznali organizaciju i tipove zanimanja u zračnom, željezničkom i autobusnom prijevozu.

Njihova su odredišta bila MZL „Franjo Tuđman“, Autobusni kolodvor i Glavni kolodvor u Zagrebu.


Kaubojsko selo Roswell - Winnetou

7. svibnja 2019. učenici četvrtih razreda proveli su u Gorskom kotaru.

Upoznali su Fužine i jezero Bajer, vidjeli branu na jezeru. Zatim su posjetili kaubojsko selo  „Roswell – Winnetou“ napravljeno 2018. godine za potrebe snimanja poznatog filma o Winnetou i životu kauboja i Indijanaca. Sudjelovali su u aktivnostima jahanja uz stručni nadzor, gađanja iz luka i strijele, pucanja iz zračnih pušaka, u kaubojskom bacanju lasa i bacanju potkove oko štapa.

Na putu prema kaubojskom selu prošli su šumom i obnovili znanja o biljnom i životinjskom svijetu životne zajednice šume.


Drugašići u prirodoslovnom muzeju

U petak, 23.3. učenici 2.a i 2.b razreda obilježili su Svjetski dan voda posjetom Prirodoslovnom muzeju. Vidjeli su životinjski svijet u vodi i vrste stijena u vodi i izvan nje.


Osmaši u Grazu

Dana 7.prosinca 2018. osmaši Osnovne škole Borovje u pratnji profesorica Tanje Bogdanić, Lade Ledić i profesora Ante Malekina posjetili su tvornicu čokolade Zotter u kojoj su mogli okusiti više od 200 vrsta čokolade, i advent u Grazu, drugom najvećem gradu Austrije. Stekli su znanje o Grazu, njegovoj povijesti, znamenitostima i naučili ponešto i o proizvodnji čokolade.

 


Drugašići u Školskom muzeju

Učenici 2.a i 2. b razreda su pod vodstvom učiteljica Javorke Fredotović i Katice Ključević u srijedu 21.11.2018. posjetili Hrvatski školski muzej gdje su uz stručno vodstvo razgledali zanimljiv postav muzeja. Učenici su imali priliku vidjeti izgled učionice s kraja 19. st., nastavna sredstva i pomagala, učeničke radove i svjedodžbe iz toga vremena te zanimljive fotografije koje zorno pokazuju kako je izgledalo obrazovanje i školstvo u prošlosti.
Posjet muzeju je bio zabavan i edukativan što pokazuju fotografije u prilogu.Nakon razgleda muzejske zbirke sudjelovali su u radionici "Pišemo krasopisom".


Petaši u Karlovcu

Učenici petih razreda su u petak, 19. 10. bili na terenskoj nastavi u Karlovcu. Razgledali su najstariji karlovački spomenik – stari grad Dubovac i vojni kompleks Turanj. Posjetili su i slatkovodni akvarij Aquatika koji je upravo proslavio svoj drugi rođendan. Ondje su prošetali kroz podvodni svijet te sudjelovali u zanimljivoj radionici.


Lovrakovim krajem

16.listopada 2018. učenici četvrtih razreda bili su na IUN "Lovrakovim krajem".

U Bjelovaru su posjetili  park na Trgu Eugena Kvaternika. Park u Bjelovaru je dobio nagradu za najljepši park na prostoru kontinentalne Hrvatske. U parku se nalazi oko 40 vrsta drveća i grmlja.
U Velikom Grđevcu su posjetili Osnovnu školu Mate Lovraka i Kulturni centar Mato Lovrak te se upoznali sa životom i djelom jednog od najznačajnijih dječjih pisaca. Prošetali su poučnom  "Stazom prijatelja prirode", a naučeno su provjerili u nagradnom kvizu "Tko zna više".
 

 

Posjet 6. A i 6. B „Invaziji giganata“ na Zagrebačkom velesajmu

U četvrtak 13. 9. 2018. u pratnji naših razrednica, profesorice iz njemačkoga jezika i ravnateljice išli smo na Velesajam na izložbu Lego kockica. Krenuli smo u 13:30 sati. Na izložbi je bilo predstavljeno jako puno maketa i modela od Lego kockica. Tamo su bili izloženi raznorazni superheroji iz crtića, brod Titanic, likovi i svemirski brod iz Star Warsa, dijelovi tijela i ostalo. Od tih likova od „legića“ većini se najviše svidio brod Titanic jer je bio najveći i bio je jako lijep s puno detalja. Neki su modeli bili i pokretni. Kada smo sve razgledali, otišli smo u dio gdje smo se mogli igrati „legićima“ i graditi što smo god htjeli. Svima se svidio taj dio izložbe, a osobito nas je zabavilo sastavljanje lika naše razrednice. Na izložbi je bio jedan šank na kojem se moglo kupiti nešto za piće i jelo. Fotografirali smo se kod ploče gdje se moglo slagati „legiće“. Na tom smo zidu napisali „OŠ BOROVJE 6.a i 6.b“. Na izlazu s izložbe svratili smo u suvenirnicu u kojoj su se prodavali razni Lego paketi velikih građevina, mitskih bića, životinja... Nakon toga kratko smo čekali autobus, a kad je došao, svi smo ušli, sjeli na svoja mjesta i vozili se do škole. Došli smo pred školu oko 16 sati. Nakon tog posjeta svi smo se složili da nam je bilo odlično.

 

                                                 Zvjezdana Biliškov i Helena Lučev, 6.a


Posjet Vatrogasnoj postaji Žitnjak

Učenici 2.a i 2.b su u petak, 14.9.2018. u pratnji učiteljice Javorke, Lucije i teacher Zrinke, posjetili Vatrogasnu postaju Žitnjak.

Razgledali su vatrogasna vozila te upoznali vatrogasca u punoj opremi. Učenici su isprobali polijevanje vodom iz tlačne cijevi i vartogasnu kacigu. Naučili su nove stvari o vratrogascima i pritom se dobro zabavili.


Posjet Minimundusu

Dana 5. lipnja 2018. profesori Tanja Bogdanić, Violeta Bakić, Ante Malekin i učenici sedmih razreda OŠ Borovje posjetili su Klagenfurt, grad na jezeru Wörtherseeu u Austriji.
Prekrasno iskustvo, kao i znanje, stekli su tijekom šetnje i razgledavanja Klagenfurta i Minimundusa, parka minijaturnih znamenitih građevina iz cijeloga svijeta.


Šestaši u srednjoj Dalmaciji

4. i 5. lipnja 2018.
Učiti i putovati!
Nakon  dva prekrasna dana provedena u društvu svojih prijatelja i vršnjaka učenici 6. razreda su se vratili zadovoljni i veseli.
Na putovanju su stekli puno zanimljivih iskustava npr. kako pretvoriti energiju vode i vjetra u neki koristan rad ili električnu energiju. Posjetili su 1. Hidroelektranu u Europi HE "Jaruga" na rijeci Krki i otkrili ljepote NP Krka.
Grad Šibenik ih je posebno oduševio parkovima i renesansnom arhitekturom Jurja Dalmatinca iz kraja 15. st i početka 16. stoljeća.
Otok Prvić i Memorijalni centar Fausta Vrančića su bili našim učenicima veliko i nezaboravno iskustvo...Veliki opus modela iz knjige "Machinae Novae" i "Homo Volansa" bio im je vrlo zanimljiv...
Osim učenja nije nedostajalo zabave i plesa...

Silvana Pešut Vitasović, prof.


Prvašići u ZOO vrtu

Učenici  1.a i 1.b razreda u ponedjeljak 28. svibnja su u pratnji svojih razrednica i učiteljice Vesne Stojanovski, prijepodne proveli u Zoološkome vrtu u Zagrebu. Uz razgled Zoološkoga vrta te upoznavanje sa životinjama – stanovnicima vrta, njihovim staništima, načinom prehrane… učenici su imali i brojna pitanja vezana uz životinje. Nakon razgleda pojeli smo sendviče,sladolede i popili sokiće, a lijepo sunčano vrijeme prije polaska autobusa i povratka iskoristili smo za igru u obližnjem parku.


Drugašići u prometu

Učenici 2.a i 2.b razreda u pratnji svojih učiteljica upoznali su se s prometom u Zagrebu i izvan njega. Posjetili su Zračnu luku dr. Franjo Tuđman, Željeznički kolodvor Velika Gorica , Željeznički kolodvor Zagreb i Autobusni kolodvor Zagreb. Upoznali su vrste prometa, vrste prometala te uočili važnost sigurnosti u prometu. Posebno im se dojmila vožnja vlakom od Velike Gorice do Zagreba. Zadovoljni i ispunjeni dojmovima vratili su se u svoju školu.​


Sedmaši u Ljubljani
Terenska nastava 7.a i 7.b u Ljubljanu s razrednicima Antom Malekinom i Tanjom Bogdanić uz pratnju profesorice Lade Ledić i vodiča održana je 4.svibnja 2018. Sedmaši su obišli grad i posjetili Franjevačku katedralu, Prešernov trg... Zatim je uslijedio obilazak kuće eksperimenata. Nakon zanimljivog predavanja učenici su mogli sami izvesti neke pokuse uz pomoć uputa.

Trećaši u Tehničkom muzeju i u Maksimiru

Učenici trećih razreda 3.svibnja 2018. sudjelovali su u eduktivnom predavanju u planetariju u Tehničkom muzeju te su obišli stalni postav muzeja (promet, vatrogastvo i rudnik). To je jedna od aktivnosti koje su proveli u projektnom tjednu na temu "Sunce".

Po završetku obilaska muzeja uputili su se u Maksimir. Učenici su sudjelovali u edukativnoj radionici "Potraga za blagom" tijekom koje su ponovili i uvježbali sadržaje vezane uz snalaženje u prirodi pomoću kompasa, mahovine i godova. Učenici su ujedno naučili izraditi vodeni kompas i snalaziti se na sunčanom satu.


O Meštroviću i povijesti grada Zagreba

Učenici trećih razreda 12.travnja 2018. bili su na IUN u Meštrovićevom atelieru, gdje su naučili ponešto o životu i djelima našeg najvećeg kipara i sudjelovali na likovnoj radionici.

U drugom dijelu IUN u programu Gornjogradske priče tijekom obilaska Gornjeg grada susreli su neke povijesne osobe o kojima su učili na satovima PID. Svakako najzanimljiviji je bio susret s ugarskim kraljem Belom IV. podno kule Lotršćak.


Trećaši u Školskom i Etnografskom muzeju

13.veljače treći razredi su posjetili Školski i Etnografski muzej. Uz razgled stalnog postava muzeja sudjelovali su na dvije radionice - "Matematika nekad" na kojoj su zadatke pisali guščim perom i tintom te na radionici izrade tradicionalne pokladne maske.


Prvašići u Etnografskom muzeju

13.2.2018. Učenici prvih razreda posjetili su Etnografski muzej na pokladni utorak te tom prigodom sudjelovali u radionici maski - ZVONČARA. Učenici su uživali i u razgledavanju postava muzeja.


Kako nastaju knjige i časopisi

Učenici trećih razreda su 28.11.2017.  posjetili Školsku knjigu i Grafički zavod Hrvatske.

U Školskoj knjizi su tijekom razgovara s urednicom Školske knjige Dijanom Topljak upoznali s procesom nastanka časopisa.

U Grafičkom zavodu Hrvatske su imali priliku razgledati strojeve i slušati zanimljivosti o tome kako se tiskaju knjige i časopisi,  izrađuju posteri, testovi i još mnogo toga. Nakon razgledavanja Grafičkog zavoda Hrvatske, uputili su se u skladište Školske knjige. U skladištu su vidjeli mnogo knjiga, časopisa, ispita znanja i ostalih zanimljivih proizvoda Školske knjige. 


Drugašići u posjetu HRT

Učenici 2.-ih razreda,  u pratnji  učiteljica Biserke Breznik, Neli Hrup i profesorice Ane Domović,  27.11. 2017.  posjetili su HRT u sklopu medijske kulture ( televizija, snimanje radijskih i televizijskih emisija, TV program).

Voditeljica u obilasku HRT-a bila nam je gospođa Nada Chedid. Na početku nam je rekla nešto o povijesti HRT-a.  Saznali smo sve o samim počecima i načinu rada radija i televizije. Posjetili smo glavne studije i redakcije te smo se mogli uvjeriti u dinamičnost novinarskog posla.  U obilasku smo  čuli  mnogo općih informacija o povijesti i djelatnosti HRT-a, ali  i mnoge zanimljivosti o snimanju TV i radijskih  emisija. Obišli smo studije u kojima se snimaju TV-emisije i prostorije Hrvatskog radija. Posjet HRT-u je bio edukativan i zanimljiv.


U Tehničkom muzeju
U petak, 10.11.2017. učenici 4.-ih razreda uz pratnju učiteljica Biserke Šimunić, Lidije Gradečki, Ane Špegar i knjižničarke Ane Domović posjetili su Tehnički muzejObilazeći muzej zavirili smo u prošlost i vidjeli kako su nekada izgledali tramvaji, automobili, vlakovi, avioni. Posjetili smo planetarij i rudnik. Puno toga smo naučili, ali smo se i dobro zabavili! 

Trećaši na "7. kontinentu"

Učenici trećih razreda su 30. listopada gostovali u Muzeju suvremene umjetnosti u filmskom programu "7. kontinent". Gledali su film Charlie Chaplina "Mališan". Većina učenika se prvi puta susrela s nijemim crno - bijelim filmom. Po završetku projekcije prisustvovali su razgovoru s glumcem Draženom Šivakom te analizi filma s filmskim kritičarima. Naučili su neke nove pojmove vezabe uz medijsku kulturu (filmski žanr, komedija, filmska izražajna sredstva - geg, muzika...)


Trećaši u Ogulinu

Učenici 3.a, b i c razreda posjetili su Ogulin i Ivaninu kuću bajki.Upoznali su rodni grad Ivane Brlić Mažuranić.

Vrijeme za igru proveli su uz Mrežnicu.


Drugašići kod vatrogasaca

U petak, 13. listopada učenici drugih razreda su u pratnji učiteljica i pedagoginje obišli Vatrogasnu postaju Zagreb- Žitnjak. Prema riječima učenika to je najbolja izvanučionička nastava koju su do sada imali.

Vatrogasci su nas dočekali vrlo gostoprimljivo. Naučili su nas da razlikujemo vatru od požara, naučili smo koje su opasnosti i štetnosti požara, isprobali kako je u vatrogasnim kolima, kako se gasi vatra te što još sve rade vatrogasci.

Upoznali smo se s njihovom opremom koja teži čak do 25 kg.

A imali smo priliku i proslaviti dva rođendana.

Na kraju toga lijepog i korisno provedenog dana učiteljice su naučile da je i nama djeci potrebno slobodno vrijeme koje možemo provesti u slobodnoj igri i dokolici s vršnjacima.

Budući da slike govore tisuću riječi pogledajte i vi kako nam je bilo.


Izlet u Zagorje

U četvrtak, 1.6.2017. učenice, učenici, učiteljice 3.-ih razreda i knjižničarka bili su na izletu u Hrvatskom zagorju u kojem su razgledali grad Krapinu i dvorac Trakošćan te uživali u igri i druženju u prirodi.


Drugašići u prometu

28.travnja učenici drugih razreda imali su izvanučioničku nastavu na temu Promet u gradu.

Posjetili su Autobusni i Željeznički kolodvor u Zagrebu te Zračnu luku dr. Franjo Tuđman - Zagreb.

 


Trećaši u zračnoj luci

Učenici/ce 3.a i 3.b razreda s učiteljicama, ravnateljicom i knjižničarkom posjetili/le su 28.4.2017. Zračnu luku „Franjo Tuđman“.

Ulazak u zrakoplov ostat će i malima i velikima u trajnom sjećanju jer im je to bio PRVI put!

 


Trećaši uče o Zagrebu

31.3.2017. učenici/ce 3.a i 3.b razreda i učiteljice Lidija Gradečki i Biserka Šimunić te knjižničarka Ana Domović obišli su Gornji Grad i razgledali Muzej grada Zagreba.


Trećaši u kazalištu

1.3.2017. učenici trećih razreda pogledali su kazališnu predstavu Zagrebački vremeplovci u Zagrebačkom kazalištu lutaka.


Drugašići na RTL-u

Učenici 2.a, b i c razreda sa svojim učiteljicama posjetili su RTL televizijsku kuću 31.siječnja.

Upoznali su prostore studija, režije i redakcije i zanimanja ljudi zaposlenih na televiziji. Družili su se s voditeljima RTL kockice i pitali sve što su oduvijek željeli znati o snimanju TV emisija.


Četvrtaši na HRT-u

4. a i b razred u pratnji svojih učiteljica posjetili su HRT  22.11.2016.

Razgledali su mnoge prostorije i neke studije u kojima se snimaju emisije. Dugo će pamtiti ovaj posjet kao veoma  uzbudljivu izvanučioničku nastavu.

 

 


Jesen u Starom Glogu

24. listopada učenici drugih razreda proveli su na izvanučioničkoj nastavi u Starom glogu pokraj Vrbovca. Uz jahanje konja, izradu peciva, obilazak OPG-a i šetnju šumom ponovili su i obogatili znanja o jeseni u našem zavičaju.

 


Nastava u Maksimiru

17. listopada učenici 4.a i 4.b razreda  proveli su na terenskoj nastavi u parku Maksimir, uz pratnju svojih učiteljica Katice Ključević i Javorke Fredotović. Upoznali su šumu u jesen, učili o životu biljke i sadili  biljke. Posjetili su ZOO vrt gdje su najveću pažnju privlačili mladi lavići. Nakon razgledavanja svih životinja bili su  puni dojmova.


Drugi razredi u posjetu Vatrogasnoj postaji


Črtvrtaši na Tjednu mozga

Tijekom proteklog mjeseca četvrti razredi naše škole posjetili su Hrvatski institut za istraživanje mozga Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i manifestaciju koja se odvija već 15.-u godinu zaredom, a čija je svrha popularizacija znanosti.

Više o programu na poveznici http://www.hiim.unizg.hr/images/TjedanMozga/TM2016/Tjedan_mozga_2016-Tisak.pdf

( L.Ž.)


Drugašići u Hrvatskom prirodoslovnom muzeju

U utorak, 8.ožujka 2016. posjetili smo Hrvatski prirodoslovni muzej u Zagrebu. Obogatili smo svoje znanje o životinjama i dobro se zabavili!


Učenici  2.a i 2.b razreda i učiteljice  Lidija Gradečki, Biserka Šimunić, Ljiljana Krmpotić.


Promet u zavičaju

U srijedu, 24.02.16. ucenici 3.a i 3.b razreda sa svojim učiteljicama posjetili su Željeznički kolodvor Zagreb i Zračnu luku Zagreb.

Zahvaljujemo mami, gdji Vrbanc  na pomoći i pratnji prilikom obilaska zračne luke te na strpljivom izlaganju i poučavanju.

        


Posjet kazalištu

Učenici trećih i četvrtih razreda 2.veljače prisustvovali su kazališnoj predstavi "Dnevnik Pauline P." nastaloj prema istoimenom romanu za djecu.


Posjet ZKM-u

Učenici trećih i četvrtih razreda bili su u prigodnom posjetu ZKM-u u prosincu. Prisustvovali su interaktivnoj kazališnoj predstavi "Škola za anđele". Tijekom predstave glumci su uključili i učenike, a sve je kulminiralo završnom scenom u kojoj su svi zajedno plesali i pjevali na pozornici.

Prenosimo dio atmosfere.

 


U posjetu Saboru

Učenici 4.a i 4.b razreda posjetili su Hrvatski sabor početkom studenoga. Upoznali su se s prošlošću Sabora, saborskim velikanima te ulogom i zadaćom Sabora.

 

 


Naši trećaši - Maksimirski istraživači
Učenici trećeg a, b i c razreda su 7.10.2014. posjetili park-šumu Maksimir.
Kroz potragu za blagom usavršili svoja znanja o snalaženju u prostoru. Pogledajte kako su se proveli. (učiteljica Luana Božičević)
 


TN - Promet u zavičaju

Učenici 2. a, b i c razreda su u pratnji svojih učiteljica Biserke Breznik, Luane Božičević i Neli Hrup 9. svibnja 2014. posjetili Zračnu luku Zagreb, Željeznički kolodvor i Autobusni kolodvor u Zagrebu u sklopu TN - Promet. Stručno vodstvo Željezničkog kolodvora i Zračne luke Zagreb je upoznalo učenike s raznim uređajima, znakovima, sigurnosnim mjerama, voznim redom, pravilima vožnje, raznim uredima, specifičnim vanjskim prostorima, opasnostima koje prijete uz cestu, prugu i pistu, kulturnim ponašanjem pri putovanju prijevoznim sredstvima te važnošću prometne povezanosti. Pogledajte kako smo se proveli!

 


Posjet vatrogasnoj postaji

Učenici 2. a, b i c razreda su u pratnji svojih učiteljica Biserke Breznik, Luane Božičević i Neli Hrup 11. travnja 2014. posjetili Vatrogasnu postaju Žitnjak u sklopu TN - Zaštita od požara. Vatrogasci su na šaljiv i zanimljiv način upoznali učenike s njihovom opremom i načinima korištenja opreme koje posjeduju, vatrogasnim vozilima, a potom su učenici razgledali službene prostorije i službena vozila te sudjelovali u prezentaciji gašenja požara mlazovima vode i u vožnji vatrogasnom dizalicom. 

Pogledajte kako smo se zabavili!

 


 

 

 

Himna naše škole

 

Naša škola - LipDubVideo

 

Mi smo OŠ Borovje

 

Korisni linkovi
Lista linkova je prazna

 

 

 

 

 

 

 

 

   

 

CMS za škole logo
Osnovna škola Borovje Zagreb / Davora Zbiljskog 7, HR-10000 Zagreb / os-borovje-zg.skole.hr / ured@os-borovje-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju