preskoči na sadržaj

Osnovna škola Borovje Zagreb

 


S ciljem olakšanja upisa željene srednje škole , portal Srednja.hr prije nekoliko je godina pokrenula „Kalkulator bodova za upis u srednju školu“. Ove godine, uz potporu Hrvatske zajednice županija, „Kalkulator bodova“ dobio je novo, redizajnirano ruho te nudi dodatne mogućnosti osmašima prilikom izračuna bodova. 

Riječ je o vrlo korisnom alatu pomoću kojeg učenici na jednostavan i brz način mogu izračunati koliko će bodova imati na upisima. Osim preračunavanja prosjeka ocjena iz osnovne škole u bodove za upis srednje škole, Kalkulator od ove godine informira i o minimalnom, maksimalnom te prosječnom broju bodova iz prethodne školske godine potrebnom za upis željenog srednjoškolskog programa.

Posjetiti ga možete na linku.

 


CISOK - Centar za informiranje i savjetovanje o karijeri

 Industrijska strojarska škola organizira Dane otvorenih vrata od srijede do petka 16.5. - 18.5.2018. od 9:00 do 14:00 sati.

U istom terminu obilježavamo i European Maker Week koji na razini EU želi potaknuti svijest o potencijalu stvaralačke kulture.

Pozivamo vaše učenike, roditelje i nastavnike da posjete ovaj događaj, razgledaju školu, upoznaju se sa zanimanjima za koje se mogu obrazovati i sudjeluju u kreativnim radionicama.
Više u privitku Letak ISŠ za Dane otvorenih vrata za zanimanja (dolje)

 


OTVORENI DAN ŠKOLE PRIMIJENJENE UMJETNOSTI I DIZAJNA U ZAGREBU

U subotu, 5.5.2017. od 09.00 do 12:30 sati, Škola primijenjene umjetnost i dizajna u Zagrebu organizira Otvoreni dan Škole - priliku za razgledavanje škole i svih odjela škole za osnovnoškolce i njihove roditelje koji su zainteresirani za upis u školu.  Tom prigodom u učionici broj 8 u prizemlju profesori škole pregledavat će radove i mape radova učenika zainteresiranih za upis u prvi razred ŠPUD-a te odgovarati na pitanja učenika. Prigodni prodajni sajam na Otvorenom danu Škole bit će postavljen nasuprot učionice broj 8. Radi se o zajedničkom trudu i radu profesora i učenika, a prihodom od prodaje učeničkih radova osigurat će se novi materijali i alati za rad Škole. Unutar Otvorenog dana održava se i tradicionalni obilazak učenika prvih razreda ŠPUD-a s roditeljima i razrednicima svih odjela škole prema priloženom rasporedu u svrhu što boljeg odabira odjela i pripreme za prijemni ispit za drugi razred ŠPUD-a. Osnovnoškolci i roditelji se mogu pridružiti u obilasku odjela prema istom rasporedu. Dobro nam došli!

U privitku: Pismo ravnatelja Škole roditeljima


 


Industrijska strojarska škola iz Zagreba ponudila je našoj školi sudjelovanje u webinaru ISŠ-a u utorak 24. travnja 2018. godine u 8:50 sati. Cilj webinara je promocija strukovnog obrazovanja i deficitarnih zanimanja koja imaju visoku zapošljivost, a cilj je i informiranje o mogućnostima stipendiranja deficitarnih zanimanja od strane Grada Zagreba i Ministarstva poduzetništva i obrta. Naša škola će omogućiti mrežnu povezanost i klik na poveznicu https://connect.carnet.hr/strukovnoobrazovanje te opremu za projekciju. Webinar je sa zanimanjem prihvaćen i od strane MZO-a pa će u webinaru sudjelovati i ministrica prof. dr. sc. Blaženka Divjak kao i ministričina pomoćnica prof. Lidija Kralj.

Virtualna soba webinara ISŠ-a za osmaše bit će otvorena već od 8:15 sati 24. travnja.

Kratke upute za one koji se do sada nisu prijavljivali na webinar:

1.  Kliknite na poveznicu webinara: https://connect.carnet.hr/strukovnoobrazovanje

2.  Ako se traži instaliranje, dopustiti instaliranje Adobe Connect Add-in.

3. Za sudjelovanje možete koristiti svoj AAIEdu.Hr elektronički identitet (@skole.hr) ili, još bolje, možete se prijaviti kao gost upisujući naziv škole i mjesto u kojem se vaša škola nalazi.

4.  Naposljetku, u posebnom prozoru otvara se Adobe Connect stranica našeg webinara.

Webinar ISŠ-a zamišljen je tako da u uvodnom dijelu pružimo osnovne informacije o Školi i zanimanjima za koja obrazujemo učenike. Video prilogom o našoj Školi učenicima ćemo slikovito pokazati kako izgleda teorijska i praktična nastava kao i što rade učenici u pojedinim zanimanjima. Nisu potrebne prethodne najave.


 

OTVORENI DANI PRIRODOSLOVNE ŠKOLE VLADIMIRA PRELOGA

 

 

održat će se:

21.travnja od 9.00 - 13.00

18.svibnja od 10.00 - 18.00

19.svibnja od 9.00 - 13.00. 


Static HTML

CMS za škole logo
Osnovna škola Borovje Zagreb / Davora Zbiljskog 7, HR-10000 Zagreb / os-borovje-zg.skole.hr / ured@os-borovje-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju