preskoči na sadržaj

Osnovna škola Borovje Zagreb

Prezentacija za buduće srednjoškolce

Prezentacija Profesionalno informiranje i savjetovanje učenika osmih razreda OŠ (klikni na sliku)


Informiranje za roditelje učenika osmih razreda

Zbog velikog interesa roditelja za tematiku upisa u srednje škole, u CISOK centru Zagreb 1 (Malešnica) tijekom drugog polugodišta će se provoditi informiranja za roditelje učenika 8.razreda. Informiranja su planirana s početkom u 16:30 i očekivanim trajanjem 45 min. Za sudjelovanje je nužna prijava zbog ograničenog broja sudionika. Prijava je moguća putem telefona ili e-maila: 6449-627, cisok-zagreb1@hzz.hr

U privitku je letak s datumima održavanja prvih termina informiranja, u veljači i ožujku.


Pripreme za upis u srednje umjetničke škole

Centar kulture na Peščenici organizira pripreme za upis u srednje umjetničke škole (Školu primijenjenih umjetnosti i Srednju školu za grafiku, dizajn i medijsku produkciju).

Program počinje 16. siječnja 2020. godine i održavati će se četvrtkom od 19.30 do 21.00 h.
Tijekom programa radionice, polaznici će usavršiti vještinu crtanja prema promatranju kao i slaganje geometrijskih kompozicija u boji. Sve su to zadaci s kakvima će se učenici sresti na prijemnim ispitima u srednjim umjetničkim školama. Osim navedenih vještina učenici će dobiti praktične savjete poput: kako se ponašati, koji pribor koristiti, na što treba obratiti pažnju tijekom prijemnog ispita.

Voditeljica programa je akademska slikarica Ivana Vulić. Detaljne informacije i predbilježbe mogu se dobiti na centar@knap.hr ili na telefon 23 03 122.


 


S ciljem olakšanja upisa željene srednje škole , portal Srednja.hr prije nekoliko je godina pokrenula „Kalkulator bodova za upis u srednju školu“. Ove godine, uz potporu Hrvatske zajednice županija, „Kalkulator bodova“ dobio je novo, redizajnirano ruho te nudi dodatne mogućnosti osmašima prilikom izračuna bodova. 

Riječ je o vrlo korisnom alatu pomoću kojeg učenici na jednostavan i brz način mogu izračunati koliko će bodova imati na upisima. Osim preračunavanja prosjeka ocjena iz osnovne škole u bodove za upis srednje škole, Kalkulator od ove godine informira i o minimalnom, maksimalnom te prosječnom broju bodova iz prethodne školske godine potrebnom za upis željenog srednjoškolskog programa.

Posjetiti ga možete na linku.

 


CISOK - Centar za informiranje i savjetovanje o karijeri

 


 


CMS za škole logo
Osnovna škola Borovje Zagreb / Davora Zbiljskog 7, HR-10000 Zagreb / os-borovje-zg.skole.hr / ured@os-borovje-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju