preskoči na sadržaj

Osnovna škola Borovje Zagreb

Radar za četvrtaše

Naša škola je škola partner u projektu udruga u području izvaninstitucionalnog odgoja i obrazovanja djece i mladih u školskoj godini 2018./2019.

Učenici četvrtih razredi uključeni su u RADAR – znanstveno popularni projekt na kojem popularizatori znanosti iz područja meteorologije
u suradnji sa školom održavaju interaktivne radionice za učenike.

Prva radionica održana je 28.siječnja. Tijekom meteorološke radionice koju su vodili Nikola Vikić Topić i Krešimir Čanić učenici su se upoznali s nekim vremenskim pojavama, izazvali su tornado u bocama te izradili vjetrokaze.


Kripografija za male STEM-ovce

5.travnja 2019. održana je i druga radionica u četvrtim razredima. Voditelj je i  ovaj puta bio g. Krešimir Čanić. Upoznao je učenike s kriptografijom. Učenici su upoznali tzv.spartanski kod, masonski kod, rotacijsku rešetku i šifrarnik. Svaki razred će dobiti na poklon 10 malih šifrarnika, a dvoje učenika koji su najbrže dekodirali šifru nagrađeni su posebnom olovkom koja piše nevidljiva slova, a koja postaju vidljiva kad ih se osvijetli UV lampicom.


 

 

 

 

 

 

 

 

   

 

CMS za škole logo
Osnovna škola Borovje Zagreb / Davora Zbiljskog 7, HR-10000 Zagreb / os-borovje-zg.skole.hr / ured@os-borovje-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju