preskoči na sadržaj

Osnovna škola Borovje Zagreb

Radionice u šk.god.2019./2020.

Sedmi su razredi, 20. veljače, na satu razrednika sudjelovali na radionici o porezu. Radionicu je organizirala Porezna uprava u svrhu podizanja razine financijske pismenosti naših učenika. Učenici su uz animirani lik doznavali osnovne informacije o porezu, javnim uslugama i financijskom funkcioniranju države. Nakon što su pogledali animirane filmove raspravljali su o tome koje oni koristi imaju od poreza, kako oni plaćaju porez te kako bi država izgledala kada bi se ukinulo plaćanje poreza.


Radionice u šk.god.2017./2018.

U razrednim odjelima 2.a i 2.b održane su 4  radionice Financijske pismenosti. Radionice su održane na satu razrednika 20.2.2018., 13.3.2018., 17.4.2018. i 7.5.2018.g.

 Studentice Ekonomskog fakulteta Martina Matijević i  Magdalena Cvijanović su na vrlo zanimljiv i  primjeren način djeci približile svijet financija.

Učenici su bili  aktivni i s veseljem sudjelovali u radionicama.

                                                           učiteljice Biserka Breznik i Neli Hrup


4.radionica

Četvrta, posljednja radionica na temu "Pametni potrošač" održana je 21.svibnja 2018. u svim trećim razredima.


3.radionica
3.svibnja održana je 3. radionica pod nazivom "Banke, krediti i štednja".

2. radionica "Novac, valute i kartice"

5.travnja održana je 2. radionica pod nazivom "Novac, valute i kartice".

Dio atmosfere s radionice u 2.a razredu.


1.radionica "Želje i potrebe"

27.siječnja provedena je prva radionica pod nazivom "Želje i potrebe".

Dio atmosfere iz radionice provedene u 2.b razredu


Financijska pismenost u osnovnim školama

Ove školske godine započeli smo s projektom Financijska pismenost u osnovnim školama u drugim i trećim razredima u organizaciji Ekonomske klinike.

Ekonomska klinika je neprofitna udruga, koja okuplja tim najboljih studenata Ekonomskog fakulteta u Zagrebu koji u suradnji s mentorima – istaknutim članovima akademske zajednice i vanjskim stručnim suradnicima iz poslovne zajednice pružaju usluge besplatnog savjetovanja koje je namijenjeno građanima, mladim poduzetnicima, društvenim poduzetnicima i neprofitnim udrugama. Ekonomska klinika provodi niz projekata, radionica i edukacija kojima je cilj podići opću razinu financijske pismenosti u društvu te potaknuti poduzetničku klimu u Republici Hrvatskoj.

Cilj projekta:
Objasniti učenicima osnovne ekonomske i financijske pojmove kroz igru i predmete bliske njima.

Način provedbe

Projekt se sastoji od četiri različite teme u kojima se dotičemo ekonomskih pojmova za koje se smatra da su bitni za učenike drugih i trećih razreda osnovne škole. Provodi se kroz 4 radionice tijekom drugog polugodišta.

 


 

 

 

 

 

 

 

 

   

 

CMS za škole logo
Osnovna škola Borovje Zagreb / Davora Zbiljskog 7, HR-10000 Zagreb / os-borovje-zg.skole.hr / ured@os-borovje-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju