preskoči na sadržaj

Osnovna škola Borovje Zagreb

Primjena znanja - zajednička prezentacija

Tijekom tjedna mobilnosti u Hrvatskoj učenici su upoznali mogućnosti Canva alata. Zajedničkim radom stvorili su Canva prezentaciju o svim događajima u proteklom tjednu.

 


Buduće aktivnosti

Posljednji dan mobilnosti dogovorene su aktivnosti koje ćemo provesti do odlaska u Italiju. Mobilnost u Italiju je predviđena od 28.3. - 3.4.2022.

Provest ćemo  anketu o alatima koje učenici i učitelji koriste u svom radu, pripremit ćemo materijale za naš erasmus magazine i web stranicu projekta. Tema mobilnosti u Italiji je Mobile apps and web 2.0 tools for collaborative learning and students’ task . Istražit ćemo mobilne aplikacije i web alate za suradnju i predstaviti jednu.

Završen je tjedan mobilnosti u Hrvatskoj. Unatoč dobnim, jezičnim i kulturalnim razlikama među zemljama partnerima sklopljena su nova prijateljstva i dogovorene buduće suradnje. 

 


Međunarodne utakmice

Posljednjeg dana Erasmus projekta mobilnosti u Hrvatskoj  15. listopada u 12 sati u dvorani škole održana je nogometna  i košarkaška utakmica između učenika osmih razreda naše škole i međunarodne ekipe učenika Italije, Rumunjske i Turske. Utakmice su se igrale pod budnim okom profesorice Violete Bakić. Iako su učenici međunarodne ekipe bili stariji, naši osmaši pokazali su bolju uigranost i odnijeli pobjedu u oba sporta.

Zanimljivo i pomalo simpatično bilo je da su zgođušni Talijani pokupili sve simpatije naših učenica tako da su gosti imale brojne ženske obožavateljice navijačice na tribinama.


Erasmus days 2021

U petak, 15. listopada 2021. u našoj školi smo organizirali Erasmus event za sve sudionike mobilnosti. Događaj pod nazivom Leave a mark prijavljen je unutar Erasmus days 2021. Učenici su oslikavali logo našeg projekta, koji je izvorno izrađen u digitalnom obliku, na platnu veličine 120x160 cm. Na prostoru oko loga otisnuli su svoje dlanove i ostavili trag svojeg sudjelovanja u mobilnosti u Hrvatskoj. Radionicu je vodila profesorica Marija Barlek.

Konačni uradak izložen je u holu naše škole.

 


Izlet u Istru

U četvrtak smo posjetili Istru. Izlet je započeo posjetom jami Baredine. Zatim smo obišli Poreč, a nakon toga smo sudjelovali na predavanju i promatrtanju noćnog neba teleskopom u Astronomskom centru Rijeka.


Izlet u Hrvatsko zagorje

Srijedu smo proveli u Hrvatskom zagorju. Posjetili smo Muzej krapinskih neandertalaca i razgledali Krapinu, dvorac Veliki tabor i Park znanosti u Oroslavju. Nakon upoznavanja s kulturnom i povijesnom baštinom naše zemlje te nakon istraživanja eksponata u Parku znanosti dan smo završili počastivši se znamenitim pizzama u pizzerijii Oro goro.


Suradnja s Prirodoslovnom školom Vladimira Preloga

12. listopada smo posjetili Prirodoslovnu školu Vladimira Preloga. Svi naši gosti su učenici srednjih škola pa je ovo bila izvrsna prilika upoznati ih s jednom od reprezentativnih srednjih škola u našem gradu. Tijekom obilaska škole upoznali smo specijalizirane učionice za nastavu kemije i biologije, praktikum za  buduće kozmetičarke. Naši domaćini su strpljivo odgovarali na sva naša pitanja. Učenici iz partnerskih zemalja mogli su usporediti školu sa svojom i naučiti ponešto o našem obrazovnom sustavu.

Prenosimo vijest sa stranice PŠ Vladimira Preloga: https://www.psvprelog.hr/2021/10/14/post/

   

   


Utorak, 12.10. - radionice

Utorak je bio rezerviran za radionice. Svi učenici su prošli kroz sve radionice izmjenjujući se. Sve radionice su se provodile dva puta, kako bismo smanjili broj sudionika i povećali učinkovitost.

Prva radionica se odvijala u informatičkoj učionici. O korištenju Google classroom-a u nastavi govorila je profesorica Vlatka Gabud Deronjić. Otvorena je Google učionica Erasmus za sve sudionike mobilnosti, u koju će tijekom ovog tjedna dodavati komentare, pitanja, pisati dojmove te podizati foto i video materijale. Zatim ih je voditeljica radionice upoznala s Canvom, jednostavnim alatom za izradu prezentacija, postera, flyera i sl. U praktičnom dijelu radionice učenici su otvorili svoje račune u Canvi i isprobali alat. Tijekom ove mobilnosti zajednički će stvarati Canva prezentaciju o svom boravku u Hrvatskoj.

U drugoj  radionici učenici su upoznali kako se izrađuje i uređuje Google site. Učiteljica Željka Zagorac provela ih je kroz Google stranicu projekta te ih uputila koje dijelove će učenici uređivati, u kojem opsegu i kojom dinamikom. Za ovaj zadatak svaka zemlja će izabrati 1-2 učenika koji će biti odgovorni za uređivanje sadržaja, a ostali učenici će pripremati materijale za objavu.

Sljedeća radionica je bio kratki tečaj hrvatskog jezika. Voditeljice su bile profesorice Tanja Bregeš i Tanja Bogdanić. Upoznale su sudionike s čestim izrazima u hrvatskom jeziku, dale su priliku sudionicima da nauče naše učenike  istim izrazima na njihovim jezicima. 

Sudionici su pratili radionicu na PowerPoint prezentaciji i nastavnom listiću. Prevladavala je metoda konverzacije. Na kraju radionice provjeravalo se razumijevanje kvizom na Quizizz platformi.

Reakcije su bile odlične. Sudionici su se zabavili i naučili nešto, a dobili su priliku i nas naučiti neke izraze iz svojih jezika.

Posljednja radionica se odnosila na kreativnost i održivi razvoj kroz nove tehnologije. S Up-cycling - om (prenamjenom) sudionike je upoznala profesorica Silvana Pešut Vitasović. Radionicu je održala u suradnji s partnerima - Institutom poduzetničkog obrazovanja i inovacija (POI) i FabLab Hrvatska. Polaznici radionice su dizajnirali motive koje su otiskivali na platnene vrećice. Prethodno su svoje crteže digitalizirali i vektorirali u programu Silluete Curio. U drugom dijelu radionice upoznali su se i s 3D printanjem koristeći PLA plastic made of corn, koji je bio razgradiv. Isprintali su boriće koji su simbol naše škole.

 


Ponedjeljak, 11. listopada 2021.

U tjednu od 10. do 17. listopada proveli smo drugu mobilnost, u kojoj smo bili domaćini gostima iz Italije, Rumunjske i Turske. Nažalost, učenicima i učiteljima iz Mađarske nije bio dozvoljen izlazak iz zemlje, kao ni učenicima iz Turske, iz koje su došli samo učitelji.

Nakon priredbe dobrodošlice i obilaska škole učenici i učitelji nazočili su sastanku, na kojem su predstavili škole i gradove iz kojih dolaze.

Naša druga aktivnost u ovom projektu je bila Google aplikacije i pametni telefoni - njihova uporaba u učionici. Svaki tim prezentirao je aplikacije koje u koristili za učenje, za komunikaciju s ostalim učenicima i učiteljima te su naveli prednosti i nedostatke izabranih aplikacija. 

Nakon radnog dijela dana i ručka goste smo upoznali s našim gradom. Drukčije, ali nadasve interesantno razgledavanje grada ponudili smo gostima kroz aktivnost Zagreb Time Travel. Radi boljeg upoznavanja, sve učenike smo ekipirali u mješovite timeove. Svaki tim je imao tablet na kojem su prolazili deset točaka kroz priče o Zagrebu i pronalaženje zadanih lokacija. Putem su nastajale prve zajedničke fotografije.

 

Video prezentaciju o radu naše škole napravili su učenici 7.-ih razreda.

 


Plan aktivnosti tijekom mobilnosti u Hrvatskoj

Tijekom mobilnosti u Zagrebu planiramo sljedeće aktivnosti:

 

Sastanci i radionice

- prezentacije učenika o svojim školama

- prezentacije učenika o Google aplikacijama i alatima koje su koristili u školi za komunikaciju sa svojim učiteljima i školskim kolegama

-radionicu o upcyclingu - ponovnoj upotrebi plastike (termotransfer plastike na vrećice od tkanine)

- radionica na Google Project Site-u; Zagrebački fotoalbum (Canva prezentacija s radom učenika o mobilnosti u Zagrebu)

- tečaj hrvatskog jezika

- Erasmus Days Event (oslikavanje loga projekta i izrada slike otisaka ruku sudionika)

 

 Društvena i kulturna događanja:

-upoznavanje OŠ Borovje

-posjet Prirodoslovnoj gimnaziji Vladimira Preloga

-Zagreb Time Travel - razgled grada s vodičem

-posjet Muzeju iluzija u Zagrebu

- izlet u Hrvatsko zagorje (Muzej krapinskih neandertalaca, Dvorac Veliki Tabor, Park znanosti u Oroslavju)

- izlet u Istru (spilja Baredine, razgled grada Poreča, radionice i promatranje noćnog neba u Astronomskom centru u Rijeci)


Izbor učenika za sudjelovanje u erasmus projektu

Završeno je online prijavljivanje za sudjelovanje na projektnim aktivnostima. Pristigle su 44 prijave.

Povjerenstvo za izbor učenika bira 24 učenika, od kojih se šestoro nalazi na rezervnoj listi, na temelju poznavanja engleskog jezika, komunikacijskih vještina, razvijenih vještina i sudjelovanja u izvanškolskim aktivnostima (s naglaskom na digitalne kompetencije i STEM područje).

Tijekom petka, 1. listopada, izabrani učenici bit će obaviješteni o rezultatima te se pozivaju na sastanak u 15:00 u učionici KBF, na kojem će dobiti informacije i pozivnice za roditeljski sastanak. Dolazak je obavezan.


Pozivnica učenicima za sudjelovanje u erasmus projektu

Od 11.-17. listopada naša škola će biti domaćin učenicima i učiteljima iz Italije, Rumunjske, Turske i Mađarske. Tijekom njihovog boravka organizirat ćemo zanimljive radionice za goste i naše učenike, izlete Hrvatsko zagorje i Istru, istraživat ćemo u Parku znanosti i  Astronomskom centru u Rijeci, zajedno ćemo obići Zagreb na potpuno nov, interaktivan način. 

Tijekom 2. polugodišta 18 učenika naše škole dobit će priliku putovati u neku od zemalja partnera. Troškove (putovanje i smještaj) pokriva erasmus program.

Plan mobilnosti:

Italija:  28.3. - 3.4. 2022.

Rumunjska: 23.5.- 29.5. 2022.

Turska: 4.7. - 10.7. 2022.

Ako ste spremni sudjelovati, razgovarajte s roditeljima i ispunite anketni upitnik OVDJE.

Sve dodatne informacije možete dobiti kod koordinatorice projekta, učiteljice Željke Zagorac ili kod pedagoginje Ivane Šafran Tunjić.

Početkom listopada bit će organiziran sastanak s izabranim učenicima i njihovim roditeljima.

 


Erasmus Days 2020

Ove godine po prvi puta uključujemo se u obilježavanje Dana Erasmusa - Erasmus Days 2020.

Tijekom 15. i 16. listopada učenici predmetne nastave istražit će zanimljivosti i različite podatke o zemljama sudionicama u Erasmus projektu Our friends - smartphone and Google apps make learning a play.

Unatoč nemogućnosti realizacije mobilnosti s učenicima zbog epidemiološke situacije, Erasmus projekt se provodi online aktivnostima.
Krajem nastupajućeg tjedna, od 15.-17. listopada obilježava se Erasmus Days 2020. Tijekom tih dana (za nas samo 15. i 16. listopada), škole iz cijelog svijeta koje provode Erasmus projekte provode razne aktivnosti s učenicima, implementirane u razredne kurikule.
Naše događanje (event) je prijavljeno pod nazivom Erasmus Discovery. Cilj je upoznati zemlje - partnere u našem projektu.
Predmetni učitelji će podijeliti zainteresiranim učenicima zadatke vezane uz zemlje partnere:
5. razredi - Italija
6. razredi - Mađarska
7. razredi - Rumunjska
8. razredi - Turska.
Zadaci za učenike su da prouče i pronađu znamenite osobe (znanstvenici, glazbenici, sportaši...), važne događaje i sl. te ih prikažu u nekom digitalnom alatu (npr. youtube, wimeo ili sl. video, ppt prikazati u npr. Isuue/Slideshare/Sway/Prezi.., ili napraviti digitalni plakat - poster u npr. Canva/Glogster...
 
U svojim radovima možete koristiti hrvatski i/ili engleski jezik. Svoje uratke učenici će moći od 15.- 18.10.(od četvrtka ujutro do nedjelje navečer) postaviti na Padlet ploču.
 

Made with Padlet
 
Važno: Za sve sadržaje koje preuzimate s interneta treba navesti izvor (npr. Izvor: https://www.erasmusdays.eu/ ). Fotografije se mogu besplatno i bez posljedica preuzimati s Pixabay, Public Domain Photos, Pickup Image i sl.

Aktivnosti

Primjena Toontastic-a u nastavi engleskog jezika

Učenici 5.a razreda su na nastavi engleskog jezika pod vodstvom prof. Gabud Deronjić osmislili kratke dijaloge vježbajući uporabu prošlog glagolskog vremena te ih snimili pomoću Google-ovog alata Toontastic.

 


Osmaši vlogaju

U osmom smo razredu na nastavi Hrvatskoga jezika osim književnosti i jezika naučili ponešto o dokumentarnim filmovima. Planirali smo i snimiti nekoliko dokumentarnih filmova, ali nas je u tome spriječila novonastala situacija. Preko noći smo počeli pohađati nastavu na daljinu, druženje u školskim klupama zamijenili smo računalima u vlastitim domovima.

Uz vodstvo profesora Prpića odlučili smo kao trajnu uspomenu na nastavu na daljinu i svojevrsnu karantenu dokumentirati našu svakodnevicu te smo se „bacili“ na snimanje vlogova.

Naše uratke možete pogledati na poveznici:

https://www.youtube.com/playlist?list=PLSkQCchzxZXQTksmiL1i7tzFZ4_8VbSdR


Glazbeno stvaralaštvo na daljinu

Kako izgleda glazbeno stvaralaštvo tijekom nastave na daljinu? Pogledajte video uradak koji je nastao sviranjem tambura od kuće pod vodstvom profesora Hojsaka.

 


Svjetski dan voda 22.3.2020. - You Tube

 
Naši učenici 5.-ih razreda su u sklopu virtualne učionice Geografije obilježili Svjetski dan voda kroz svoje projekte. Pogledajte kako su promišljali o važnosti vode za život na Zemlji i sve nas.
 

 

 
 

Dan planeta Zemlja 22.4.2020. - Padlet board

 

Made with Padlet

Sat za planet Zemlja uz korištenje Storyjumper-a

Pod mentorstvom profesorice Pešut Vitasović, učenici predmetne nastave su odradili aktivnosti Tehničke kulture.

Aktivnosti učenika su bile pomoću digitalnih alata „Story Jumper“ kreirati i osmisliti EKO priču, nacrtati u Blenderu, SketchUp-u ili Tinkercadu pametnu ili pasivnu kuću ili izgraditi sklonište od drveta te prenamijeniti karton i dizajnirati različite tehničke tvorevine.

Izdvajamo:

https://www.storyjumper.com/book/index/79710585/5e610682a5be4

 

https://www.storyjumper.com/book/index/79710585/5e610682a5be4

 

https://www.storyjumper.com/book/index/79007195/5e610a07ded37

 

https://www.storyjumper.com/book/index/78370865 

https://www.storyjumper.com/book/index/78368685/5e3c1c9b9df5c 

https://www.storyjumper.com/book/index/79710435/5e610ee7eeb4e


Učenici predmetne nastave odigrali su Kahoot kviz s pitanjima o Mađarskoj, zemlji koju smo prvu posjetili.


Kahoot se igra u svim razredima, na različitim nastavnim predmetima. Petaši rješavaju Kahoot na satovima Engleskog jezika.


I prvi razred uspješno sudjeluje u Kahoot kvizu o sigurnosti na internetu povodom Dana sigurnijeg interneta.

 


Logo projekta

Tijekom siječnja učenici predmetne nastave su na satovima Likovne kulture osmislili izgled loga projekta. Stručno povjerenstvo (prof. likovne kulture, učiteljica RN i tri člana projektnog tima) izabralo je rad koji je ujedno prijedlog hrvatskog tima. U Italiji će biti izabran konačni logo projekta među prijedlozima svih zemalja članica projekta.

Izabrani logo, rad učenice Zvjezdane Biliškov

 

Izbor likovnih rješenja za logo projekta:


1. aktivnost: Quizlet u nastavi

Kako lako naučiti osnove engleskog jezika?

Zaigrajte Quizlet!

RADOVI UČENIKA 7.A RAZREDA:

Peter Weigel lebt gefahrlich

Deutsch Perfekt Quiz

Deutsch

Deutsch

 


Počinju prijave učenika za sudjelovanje u projektu

Pozivamo sve zainteresirane učenike šestih, sedmih i osmih razreda na iskazivanje interesa za sudjelovanje u Erasmus projektu "Our friends - smartphone and Google apps make learning a play".

Učenici mogu iskazati interes za sljedeće:

- sudjelovanje u aktivnostima koje se provode u našoj školi tijekom i izvan redovne nastave;

- sudjelovanje u mobilnostima (boravak u zemljama sudionicama projekta, 3 skupine po 6 učenika);

- primanje učenika drugih zemalja na smještaj u vrijeme kada će naša škola biti domaćin (listopad 2020.).

Za iskazivanje interesa potrebno je ispuniti uvjete:

- biti učenik 6., 7. ili 8. razreda;

- biti odličan učenik uzornog vladanja;

- imati razvijene komunikacijske vještine;

- moći se sporazumijevati na službenom jeziku projekta - engleskom jeziku;

- posjedovati @gmail.com adresu elektroničke pošte;

- imati pisanu preporuku razrednika;

- obrazložiti motivaciju za sudjelovanjem u projektu, tzv. motivacijsko pismo;

- imati suglasnost oba roditelja/skrbnika.

Dodatne bodove moguće je ostvariti:

- razvijenim vještinama u drugim područjima (npr. poznavanje Google alata, rada s aplikacijama, programiranja, kodiranja, rada s video/audio materijalima i sl.)

- navođenjem izvanškolskih/izvannastavnih aktivnosti koje su povezane sa stranim jezicima ili digitalnim kompetencijama (npr. Digitalna akademija, Škola stranih jezika, razne radionice i sl.)

 

Za iskazivanje interesa potrebno je popuniti obrazac koji se nalazi na ovoj poveznici: OBRAZAC ZA ISKAZIVANJE INTERESA.

Prijave će biti otvorene do kraja prosinca, a o rezultatima ćete biti obaviješteni tijekom siječnja, objavom na web stranici škole i u Erasmus kutku u holu škole.


Mobilnost u Mađarskoj

Na prvoj mobilnosti u Mađarskoj od 16. - 22. studenog 2019. sudjelovali su samo učitelji škola uključenih u projekt. Iz naše škole bile su tri učiteljice: Silvana Pešut Vitasović, učiteljica Tehničke kulture i Informatike, Tanja Bogdanić, učiteljica Njemačkog jezika i Željka Zagorac, učiteljica RN i koordinatorica projekta.

Tijekom boravka u Nyiregyhazi, mjestu na istoku Mađarske, učitelji su upoznali školu Nyíregyházi Arany János Gimnázium, Általános Iskola és Kollégium. To je škola koja obuhvaća osnovnu i srednju školu, s preko 1000 učenika u dobi od 7 - 19 godina, s 85 zaposlenih učitelja. 

Koordinatori zemalja sudionica su prezentirali obrazovni sustav zemlje iz koje dolaze i predstavili svoje škole. Za učitelje uključene u projekt organiziran je trodnevni tečaj "Rad s digitalnim alatima i Google učionicom". Upoznali smo napredne opcije rada s Kahoot-om, Quizlet-om, Learning Apps-om, naučili kreirati Google classroom i upravljati njime.

Dogovorene su predstojeće obveze i aktivnosti:

1. Izrada Erasmus corner-a u školi

2. Natječaj za izradu loga projekta

3. Sudjelovanje učenika u Kahoot kvizu o Mađarskoj

4. Izrada Quizlet kviza s temom prema slobodnom izboru.

 

Dogovoreni su termini svih mobilnosti:


Italija  7.3-15.3 2020.

Rumunjska 31.5.-6.6.2020.

Hrvatska 24.10.-30.10.2020.

Turska 18.4.-24.4.2021.

 

Obveze zemalja sudionica:

Italija: izrada digitalnog časopisa
Rumunjska: koordinacija na e twinning portalu
Turska: Facebook stranica
Hrvatska: Instagram
Mađarska: web stranica projekta

 

 


Your friends - smartphone and Google apps make learning a play

Naša škola je uspješno aplicirala na natječaju za dostavu projektnih prijedloga za program
Erasmus+ za 2019. godinu, ključnu aktivnost 2 u području općeg obrazovanja i postala projektni partner u Erasmus + projektu Your friends - smartphone and Google apps make learning a play.

Projekt traje od 1.9.2019. - 31.8.2021.

Učenici i učitelji će u redovnoj nastavi koristiti izabrane digitalne alate, kao što su

Rubistar, Flubaroo, Quizstar, Socrative, Kahoot, Thingling, Easel.ly, Nearpod,

Animoto, Glogster, (Padlet, Today’s Meet, Storybird, Power League, Voice Thread,

Google classroom, Google sites, Google Forms, Google Earth...

 

CILJEVI PROJEKTA

Nastavnici će moći:
- steći, razvijati i poboljšati znanje o mobilnim aplikacijama, Google alatima,
- vježbati s digitalnim alatima,
- poboljšati digitalno znanje,
- povećati njihovo povjerenje u upotrebu tehnoloških nastavnih metoda u učionici,
- poboljšati njihov osjećaj za inicijativu i kreativnost,
- razvijati komunikacijske i suradničke vještine,
- povezati se s drugim nastavnicima i razmjenjivati iskustva i najbolje prakse,
- poboljšati kulturnu svijest.
Učenici će moći:
- stjecati, razvijati i poboljšavati tehnološku i informatičku pismenost,
- povećati motivaciju za učenje,
- razvijati vještine komunikacije i suradnje,
- poboljšati digitalno znanje u obrazovne svrhe,
- vježbati pomoću Googleovih alata i mobilnih aplikacija u obrazovne svrhe,
- povezivati se s vršnjacima i razmjenjivati iskustva,
- poboljšati kulturnu svijest i interkulturalnu kompetenciju.

AKTIVNOSTI

LTTA1, kratkotrajna obuka za učitelje - tečaj o "Googleovim alatima i upotrebi mobilnih uređaja i aplikacije u obrazovne svrhe ".
LTTA2 mobilnost učenika, tema "Google alati i njihova upotreba u učionici."
LTTA3, mobilnost učenika, tema  "Mobilne aplikacije i web 2,0 alati za zajedničko učenje ”.
LTTA4, mobilnost učenika, tema "Mobilne aplikacije i web 2.0 alati za stvaranje sadržaja".
LTTA5, mobilnost učenika, tema  "Mobilne aplikacije i web 2.0 alati za vrednovanje".
 

TIMETABLE

C1 Short-term joint staff

training events

11-2019

Getting started with mobile apps and Google tools

Mađarska

Po 3 učitelja iz svake zemlje

C1 Short-term joint staff

training events

02-2020

Google tools/ smart phones and their use in the

classroom

Italija

Po 6 učenika i 2 učitelja

C1 Short-term joint staff

training events

05-2020

Mobile apps and web 2.0 tools for collaborative

learning

Rumunjska

Po 6 učenika i 2 učitelja

C1 Short-term joint staff

training events

11-2020

Mobile apps and web 2.0 tools for content creation

Hrvatska

Po 6 učenika i 2 učitelja

C1 Short-term joint staff

training events

02-2021

Mobile apps and web 2.0 tools for assessment

Turska

Po 6 učenika i 2 učitelja

 

PROJEKTNI TIM

1. Koordinator projekta Mađarska, Nyíregyháza Nyíregyházi Arany János Gimnázium, Általános Iskola és Kollégium (primary and a secondary grammar school, 1000 učenika od 7-19 godina, 85 učitelja, iskustvo u Erasmusu)

Projektni zadaci: Upravljanje projektom, izrada mjesečnih kalendara i potrebne dokumentacije za provođenje ativnosti, organizacija LTTA 1 – zajednički trening događaj; uređuju web stranicu projekta, rade završno izvješće…

2. Hrvatska, Zagreb OŠ Borovje

Projektni zadaci: Upravljanje društvenim medijima Facebook i Instagram račun zajedno s Turskom

3. Italija, Chieti IIS LUIGI DI SAVOIA (Industrijsko tehnička škola, odlično opremljena, oko 2000 učenika, puno projekata: kodiranje, robotika, operating systems, air navigation…)

Projektni zadaci: uređuje časopis za projekte pod nazivom "DIGI-priče" i objaviti po jedno izdanje nakon svakog glavnog događaja.

4. Rumunjska, Ineu COLEGIUL MIHAI VITEAZUL INEU (mixed medium school: elementary, secondary and the high, 1000 + 600 in high school, oko 80 učitelja)

Projektni zadaci: upravljati partnerstvom na eTwinning- u

5. Turska, Antalya  Gazipasa Fen Lisesi (Science High School, počela s radom 2017.,206 učenika, 23 učitelja, jaki u STEM području)

Projektni zadaci: Upravljanje društvenim medijima Facebook i Instagram račun

 

ODOBRENA FINANCIJSKA SREDSTVA

Najveći iznos bespovratnih sredstava koji se dodjeljuje jest 25.606,00 EUR.

Nacionalna agencija (Agencija za mobilnost i programe Europske unije) će korisniku u roku od 30 dana od stupanja na snagu Sporazuma o dodjeli bespovratnih sredstava isplatiti predujam od 20.484,80 EUR koji predstavlja 80% najvećeg iznosa bespovratnih sredstava navedenog u članku I.3.1. Sporazuma o dodjeli bespovratnih sredstava. Isplata preostalih 20% sredstava uslijedit će nakon odobrenog završnog izvješća.


Brzi izbornik

 

Školski časopis

 

 

 

 

 

 

 

 

   

 

CMS za škole logo
Osnovna škola Borovje Zagreb / Davora Zbiljskog 7, HR-10000 Zagreb / os-borovje-zg.skole.hr / ured@os-borovje-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju