preskoči na sadržaj

Osnovna škola Borovje Zagreb

Predstavljamo časopise i portale

Hrčak je centralni portal koji na jednom mjestu okuplja hrvatske znanstvene i stručne časopise koji nude otvoreni pristup svojim radovima ili minimalno bibliografskim podacima i sažecima svojih radova.

Trenutno u Hrčku:

  • Časopisa: 348
  • Objavljenih sveščića: 8.491
  • Ukupno objavljenih radova: 107.597
  • Objavljenih radova s cjelovitim tekstom: 101.901

 


Pučko otvoreno učilište Korak po korak izdaje časopis 'Dijete, škola, obitelj'. Časopis je namijenjen učiteljima i stručnim suradnicima, ali i roditeljima, ravnateljima škola i studentima razredne nastave. Kontinuirano izlazi od 1999. godine. Kroz časopis upoznajemo čitatelje s brojnim novim inicijativama i pedagoškim koncepcijama koje se primjenjuju u Hrvatskoj i u svijetu. Također, donosi niz praktičnih radova i iskustava iz naše školske prakse.


Digitalni multimedijski časopis Pogled kroz prozor pokrenut je 2009.u okviru Microsoftovog programa "Suradnici u učenju". Časopis pišu učitelji za učitelje, a pokriva teme iz različitih područja za osnovne, srednje i visoke škole te sveučilišta. Časopis izlazi jednom mjesečno online.


Časopisi za učenike koji se mogu čitati u školskoj knjižnjici (klikom na sličicu dostupna su online izdanja iz arhive)

           


Najbolje knjige je najpotpuniji hrvatski portal za knjigoljupce. Na portalu možete pronaći najnovije novosti o knjigama, piscima i izdavaštvu, objavljuju se recenzije i top-liste. Čitateljima je omogućena registracija  nakon koje mogu ocjenjivati, preporučivati i razgovarati o knjigama. Na portalu postoji još i rubrika Zabava, u kojoj su citati te forum na kojem posjetitelji mogu raspravljati o čemu god žele. Također, portal ima i svoju Facebook stranicu, koja je dosegla više od 30000 članova.

 


Booksa.hr je internetski portal istoimenog zagrebačkog književnog kluba Booksa. Portal nudi vijesti o knjigama, izdavaštvu, piscima. Naravno, tu su recenzije, kritike i top-liste najčitanijih knjiga prema područjima. Na portalu možete saznati sve o događanjima u samom klubu Booksa kao i o kulturnim događanjima u gradu Zagrebu. Iznimino zanimljiva je rubrika Zadaćnica u kojoj čitatelji mogu slati svoje priče na zadanu temu, a najkvalitetnije se objavljuju na portalu.


 

 

 

 

 

 

 

 

   

 

CMS za škole logo
Osnovna škola Borovje Zagreb / Davora Zbiljskog 7, HR-10000 Zagreb / os-borovje-zg.skole.hr / ured@os-borovje-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju