preskoči na sadržaj

Osnovna škola Borovje Zagreb

Europski tjedan mobilnosti

Učenici OŠ Borovje su obilježili  Europski tjedan mobilnosti 15.rujna 2019. edukativnom vožnjom oko škole  pod nazivom  "Sigurni biciklizam" i radionicom crtanja i izrade naljepnica na temu  "Sigurno hodanje i biciklizam".


3.mjesto za našu prometnu jedinicu
Na natjecanju 3.5.2019. OŠ Borovje je proglašena za 3. najbolju Školsku prometnu jedinicu u Zagrebu i Zagrebačkoj županiji. Naša uspješna ekipa nagrađena je biciklom i kacigama.
Domaćin natjecanja je bila OŠ Gustava Krkleca uz pokroviteljstvo Gradskog ureda za obrazovanje, PU zagrebačke, AK Sesvete i HAK-a. 
Voditeljica ŠPJ Silvana Pešut Vitasović
 
 

Djeca uče djecu

U našoj školi provodi se program "Djeca uče djecu" kako i gdje se sigurno vozi bicikl. Radionice se provode svaki petak. Sudjeluju učenici 2.-ih, 4.-ih i 5.-ih  razreda. Pozvani su svi zainteresirani. Nakon obuke učenici imaju mogućnost polagati vozački ispit za upravljanje biciklom, sudjelovati u natjecanju "Sigurno u prometu" i natjecanju SPJ.

Voditeljica: Silvana Pešut Vitasović
 

Europski tjedan mobilnosti 2018.

14.9.2018. obilježili smo Europski tjedan mobilnosti malom biciklijadom.
Ova akcija je organizirana s ciljem da potaknemo razmišljanje o alternativnim načinima putovanja u gradovima...Želimo u Zagrebu više biciklističkih staza, veći broj tramvaja, gradskih vlakova , autobusa i bolju povezanost transportnih sredstava...
Na taj način će stanovnici Zagreba imati čišći zrak, manje buke i brže će stizati u svoje škole i na radna mjesta.
Ovu akciju su potakli i organizirali članovi izvannastavne  Školske prometne jedinice OŠ Borovje s voditeljicom Silvanom Pešut Vitasović

 


Biciklistički ispit

7.6.2018.
Učenici 5. razreda nakon polaganja  biciklističkog ispita u OŠ Gustava Krkleca, Travno.


Natjecanje "Sigurno u prometu"

I ove godine je naša „Školska prometna jedinica“ sudjelovala u natjecanju „Sigurno u prometu“ i za najbolju ŠPJ. Rezultati su ...puna glava znanja i ruke prijateljstva, tako naoružani možemo SIGURNO U PROMET!!!

Natjecanje održano: 04.05.2018.

Voditeljica: Silvana Pešut Vitasović


Posjet Muzeju Ferdinand Budicki
Učenici petih razreda naše škole posjetili su Muzej automobila Ferdinand Budicki i sudjelovali u obilježavanju Europskog tjedna mobilnosti, manifestacije koja se svake godine obilježava od 16. do 22. rujna u organizaciji Europske komisije s ciljem da se potakne javna svijest o potrebi akcije protiv zagađenja uzrokovanog povećanjem motoriziranog prometa u urbanim sredinama, a samim time i poboljša kvaliteta života građana europskih gradova.

Tema ovogodišnjeg Europskog tjedna mobilnosti je 'Prometna mobilnost – snažna ekonomija!'.

Ciljevi ove izvanučioničke nastave su poticanje korištenja javnog prijevoza, prijevoza biciklom i pješačenja, ograničavanje pristupa vozilima u uža gradska središta, korištenje čistih goriva, sporta, rekreacije i promicanje životnih stilova koji su manje ovisni o automobilu te smanjenje zagađenja okoliša uzrokovanog prometom motornih vozila u urbanim sredinama.

Učenici su u pratnji profesora Šembrek, Hojsak, Sabolčec i Pešut Vitasović otpješačili do muzeja, sudjelovali u radionici "Moja biciklistička oprema" u organizaciji Udruge sindikata biciklista i odslušali predavanje kustosa i voditelja muzeja g.Valentina Valjka na temu "Automobilizam u Zagrebu".

 


 

 

 

 

 

 

 

 

   

 

CMS za škole logo
Osnovna škola Borovje Zagreb / Davora Zbiljskog 7, HR-10000 Zagreb / os-borovje-zg.skole.hr / ured@os-borovje-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju